ORF ON je novou rakouskou veřejnoprávní platformou

neděle, 9. června 2024, 08:05 TV, Aktuality MediaGuru

Novou online platformu pod názvem ORF ON spustil 22. května rakouský veřejnoprávní vysílatel. Služba nahradila dosavadní značku ORF TVthek.

Nová platforma ORF ON ve formě televizní aplikace. Zdroj: ORF

Nová platforma ORF ON ve formě televizní aplikace. Zdroj: ORF

Nová streamovací platforma ORF ON nahrazující dosavadní ORF TVthek je nyní dostupná nejen na webu on.ORF.at, ale vůbec poprvé také jako aplikace – pro chytré telefony, tablety a Smart TV. ORF ON sjednotí dva televizní světy – živé vysílání a obsah na vyžádání. ORF ON slibuje, že ve svém online katalogu bude kombinovat kvalitu programů a obsahovou rozmanitost s uživatelským komfortem. Část obsahu bude dostupná i v Česku, na zbytek bude uplatněna geoblokace.

ORF ON nabídne na jednom místě filmy, seriály, dokumenty, magazíny, besedy, pořady a komedie, stejně jako sportovní a kulturní přenosy. Značka ORF ON byla poprvé spuštěna v testovací verzi letos v lednu, nyní nahrazuje TVthek jako centrální video platformu ORF. Aplikace TVthek, které již měly diváci nainstalovány, byly v rámci aktualizací převedeny na aplikaci ORF ON. Jedním z benefitů má být mj. umožnit divákům sledování vybraných pořadů až s 24-hodinovým předstihem.

Veřejnoprávní vysílatel výrazně rozšiřuje nabídku živých přenosů. Díky nové funkci ORF LIVE jsou k dispozici vůbec poprvé lineární programy ORF 1, ORF 2, ORF III a ORF SPORT+ téměř v kompletní podobě. Diváci už nemusí čekat na zahájení dalšího živého přenosu. Funkce timeshiftu umožňuje odložené streamování televizního programu ORF a praktická možnost restartu pak kdykoliv přehrát běžící pořady od jejich začátku. Dosavadní živé vysílání bylo omezeno z licenčních důvodů.

-lukpol-