Partneři v Karlových Varech zvou na VR, besedy i jukebox

pátek, 28. června 2024, 03:00 Marketing MediaGuru

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary zahajuje svůj 58. ročník, jeho partneři lákají na celou řadu aktivací. 

Zdroj: KVIFF

Zdroj: KVIFF

V pátek 28. června začíná 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Kromě filmů, kterým je festival zasvěcen, doprovodí několikadenní akci i mnohé aktivace jednotlivých partnerů. Představíme je na naší tradiční virtuální procházce. 

V centru dění – v hotelu Thermal a jeho okolí – se bude prezentovat hned několik partnerů najednou. Vedle hotelu Thermalu opět vznikne multifunkční festivalové centrum KVIFF.TV Park, v němž bude od 11 hodin dopoledne do 3 hodin ráno probíhat program – rozhovory s hosty festivalu, filmové kvízy, stand-upy, hokejová střelnice CCM, ve večerních a nočních hodinách  bude patřit koncertům a DJům. Nacházet se v něm bude i Campari Lounge, kde bude možné dát si Campari Spritz, Negroni a další italské aperitivy či snacky. 

U hotelu bude mít velkou zónu v podobě dvoupatrové hospody také Pilsner Urquell. Pivo tam budou čepovat Master Bartendeři, o jídla se postará Foodway catering. „Každý den symbolicky v 18:42 připomínající rok uvaření první várky plzeňského ležáku, bude pro návštěvníky připravena čepovací show, v pátek a sobotu pak také doprovodný program (DJ, nebo živá hudba),“ přibližuje marketingová manažerka značky Pilsner Urquell Dominika Drvoštěpová. Kromě toho bude možné si dát plzeň také u výčepu v „retro autíčku“, které bude poblíž hotelu Thermalu, či u schodů vedle Tržní kolonády. 

Od Thermalu ke Smetanovým sadům

Na dohled od hotelu Thermalu v ulici T. G. Masaryka se bude nacházet zóna značky Orlen, kde bude možné občerstvit se u food trucku Stop Café, poučit se o chemii u stánku Nadace Orlen Unipetrol, kde bude rovněž možné promluvit si s expertem na kvalitu paliv nebo si prohlédnout monopost F1. a pódiu vystoupí influenceři a ambasadoři značky, mimo jiné jazzman Jan Smigmator, možné bude si s Orlenem zaběhat nebo zacvičit jógu.

Smetanovy sady opět obsadí Rohlík se svým Rohlík Parkem, kde bude možné dát si snídaně či oběd z farmářských surovin dostupných na e-shopu. „Nabídka bude zahrnovat denní speciality připravené ve spolupráci s ambasadory Rohlíku, Pavlem Berky a Janem Albrechtem. Tradičně budou také dostupné deky a piknikové sety, v masové i vegetariánské variantě,“ přibližuje tisková mluvčí online supermarketu Denisa Ladka Morgensteinová.

Pro členy Rohlík Premium a držitele prémiových karet Visa je určena Visa Premium Lounge. Pro rodiny s dětmi bude zase Rohlíček zóna, jenž poskytne přebalovací a kojící koutek, jídelní koutek s mikrovlnkou, ohřívačkou a sterilizátorem na lahvičky, a nově také parkovištěm pro kočárky. „Kapacita dětského koutku bude navýšena o 20 % a bude schopna pojmout až 2 400 dětí za celý festival. Zóna nabídne dárky pro děti a zábavný program pod vedením herce Tomáše Měcháčka. Návštěvníci mohou také soutěžit o produkty značky Cybex,“ dodává Morgensteinová. Součástí je i doprovodný program s interprety jako We Are DOmi, The 0u0us, Farhia Moalin, James Harries a další.

Přes kolonády k Císařským lázním 

V Dvořákových sadech se bude jako obvykle nacházet Vodafone zóna, kde bude možné připojit se na Wi-Fi, dobít si telefon nebo využít kino, které je tentokrát vytvořené jako krytá místnost s téměř 360° LED obrazovkou. Promítat se budou každý den krátké filmy z festivalu Pragueshorts nebo studentské filmy FAMO, a to v původním formátu. Obrazovka nabídne v celé své ploše relaxační a filmové scenérie vytvořené společností Fantasy Studios, které se budou týkat i besedy a prezentace o její spolupráci na filmech a seriálech, jako je například The Mandalorian. Další besedy přinese Nadace Vodafone, a to včetně ukázek projektů. V zóně se bude nacházet i gamingový prostor, probíhat zde bude také ranní jóga nebo večerní silent disco. Již nedílnou součástí aktivace je také aplikace Vodafone KVIFF Guide. V rámci své Vodafone TV nabídne tento rok exkluzivně také nový kanál KVIFF.TV Channel.

U Mlýnské kolonády bude stát nový Innogy Point, na který v rohu u Lázní III naváže Innogy Simply Café. „Do našeho programu jsme zařadili debaty s tvůrci filmů, které budou mít letos právě premiéru ve Varech, mini recitály, dabingové studio a řadu dalších menších aktivit,“ popisuje za Innogy Martin Chalupský.

V budově Městské spořitelny na Divadelním náměstí se bude letos prezentovat staronový partner – Skupina ČEZ. Ta si pro návštěvníky festivalu připravila ReakTour, první virtuální prohlídku jaderných elektráren na světě. Pro její absolvování si stačí nasadit speciální brýle s virtuální realitou, které diváky přenesou až k jadernému reaktoru do Temelína nebo Dukovan. Možné je také zvolit WaterTour, prohlídku přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně, která se nachází v srdci Jeseníků. Chybět nebude ani cyklopůjčovna, která bude fungovat na čtyřech stanovištích, při jízdě mezi festivalovými body bude možné sbírat body v aplikaci EPP Pomáhej pohybem, které následně Nadace ČEZ přemění na finance, konkrétně pomohou Nadačnímu výboru Jakuba Voráčka a kinu v nedalekém Perninku.

U Vřídelní kolonády se bude stejně jako v předchozích letech nacházet Mattoni Life Bar, kde budou opět po celý týden probíhat koncerty českých kapel a zpěváků, jako jsou PSH a hosté, David Koller, Richard Krajčo, Dan Bárta & Illustratosphere, Xindl X a mnoho dalších. Před Davidem Kollerem zahraje také vítěz soutěže Mattoni Music Talent – skupina Brixtn. Vstup je opět zdarma. Přes den bude prostor fungovat jako relax zóna. Uskuteční se zde i módní přehlídka, na které se první festivalovou sobotu představí tři mladé designérky a vítězky Mattoni Young Fashion Stars z MBPFW. Novinkou je Mattoni Live Jukebox, kde si návštěvníci budou moci během dne (od 13 hodin) zvolit písně podle svého gusta. K dispozici bude i osvěžení, mimo jiné nealko drink Nature, nebo zálohomat na prázdné PET lahve a plechovky, který za každý odevzdaný obal vydá vstupenku do Mattoni Muzea, platnou do konce sezony 2024. Zajet si tam bude možné i v rámci festivalu autobusem zdarma. Ulice Karlových Varů budou dále brázdit Lovci PETek, k prohlédnutí bude i cirkulární výstavní objekt Cirkleon, který pomocí komiksových příběhů názorně vysvětluje cirkularitu nápojových obalů a benefity zálohového systému na PET lahve a plechovky.

Před nedávno zrekonstruovanými Císařskými lázněmi vyroste opět BMW Lounge, kde budou českou premiéru dva zcela nové modely – BMW X3 a BMW M5. „ Expozice bude doplněna i o vozy značky Mini a chybět nebudou ani motocykly BMW Motorrad. Zároveň se návštěvníci budou moci zúčastnit testovacích jízd s vybranými modely. Součástí Lounge bude i kavárna,“ říká tiskový mluvčí společnosti pro český trh David Haidinger

-stk-