PFX Group přebírá VFX divizi berlínského Cine Chromatix

pondělí, 17. června 2024, 09:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Po akvizicích v Polsku a na Slovensku míří české postprodukční studio PFX Group na západ. 

Zástupci společností PFX Group a Cine Chromatix, zdroj: PFX Group

Zástupci společností PFX Group a Cine Chromatix, zdroj: PFX Group

PFX Group, česká společnost zabývající se vizuálními efekty a postprodukcí, převzala divizi VFX berlínské společnosti Cine Chromatix, která se zaměřuje na služby v oblasti obrazové a zvukové postprodukce. Akvizice divize VFX je tak prvním krokem ke spolupráci mezi PFX Group a Cine Chromatix a s jeho zakladateli a jednateli Ufukem Gencem a Janoschem Benzem.

„Jejich odborné znalosti a kompetence zvýší naši mezinárodní konkurenceschopnost a budou příležitostí k posílení nových, trvalých vztahů se zákazníky,“ říká Jiří Mika, generální ředitel skupiny PFX.

V čele divize VFX, jejím hlavním supervizorem a nově členem nového vedení se stane Markus Frank. Výkonným producentem bude i po akvizici Thomas Knop, který současně povede proces integrace všech čtyř studií (Praha, Bratislava, Varšava, Berlín) do vedení skupiny PFX. Sídlo studií VFX zůstane v Goethestraße v Berlíně-Charlottenburgu, další studia a kanceláře se nachází v Lipsku, Kolíně nad Rýnem, Stuttgartu a italském Meranu.

Cine Chromatix má za sebou například snímek „Na západní frontě klid“, který byl v loňském roce nominován na Oscara a získal cenu BAFTA, Evropskou filmovou cenu a Německou filmovou cenu. „Škola kouzelných zvířat“ režiséra Gregora Schnitzlera obdržela loni Lolu za nejlepší vizuální efekty, ve stejné kategorii byla nominována na Německou filmovou cenu i „Škola kouzelných zvířat 2“ Svena Unterwaldta.

Studio současně spolupracuje se společnostmi jako Disney+ (s oceněnou minisérií „Sam - Ein Sachse“) či Paramount+ (film „One Trillion Dollars“), i s německými televizními stanicemi ZDF, ARD nebo RTL či platformou YouTube. Spolupracovalo rovněž na celovečerních filmech „Lassie“ nebo „Muenter a Kandinsky - Modrý jezdec“. 

„Z dlouhodobého hlediska jsou v odvětví VFX schopny přežít pouze silné mezinárodní aliance, které mají dostatek zaměstnanců, neustále investují do technologií a jsou přítomny po celém světě. Jako společnost se nyní soustředíme na postprodukci, ale budeme i nadále spolupracovat s našimi ceněnými kolegy z divize VFX, kteří se nyní připojili k PFX. Pro naše zákazníky se tedy z hlediska kvality, profesionality, kompetencí a kontaktních osob nic nezmění,“ dodává Janosch Benz, generální ředitel společnosti Cine Chromatix. 

-stk-