Představenstvo VLM bude čtyřčlenné, post Petra Bednáře se rozdělí

pátek, 28. června 2024, 14:15 Lidé MediaGuru

Představenstvo mediální skupiny Vltava Labe Media se po odchodu Petra Bednáře sníží na čtyři členy. Jeho aktivity se rozdělí v rámci skupiny.

Vít Nantl, předseda představenstva a generální ředitel VLM, zdroj: Vltava Labe Media

Vít Nantl, předseda představenstva a generální ředitel VLM, zdroj: Vltava Labe Media

Od druhé poloviny roku budou ve vedení mediální skupiny Vltava Labe Media (VLM) čtyři členové představenstva. Pozice Petra Bednáře, který z VLM odchází k 30. červnu, v představenstvu obsazena nebude. Bednář ve skupině zodpovídal za digitální aktivity a classifieds.  

Představenstvo tak budou nově tvořit Vít Nantl, předseda představenstva a generální ředitel, Dominika Kalinová, místopředsedkyně představenstva zodpovědná za finance, HR a správu, Jitka Afsahi, členka představenstva zodpovědná za nezpravodajských obsah, marketing, distribuci a customer care a Petr Marek, člen představenstva zodpovědný za zpravodajský obsah pod značkou Deník a tiskárny.

„Jménem celého představenstva i kolegů děkuji Petrovi Bednářovi za devět let spolupráce, inovativní nápady, nadhled a lidský přístup. Za Petrem zůstane ve VLM silná stopa, neboť to byl právě on, kdo se ve velké míře podílel na transformaci tradičně printového vydavatelství na konkurenceschopnou multimediální skupinu, kterou je VLM dnes,“ uvedl Vít Nantl, předseda představenstva a generální ředitel VLM.

Aktivity, za které Petr Bednář ve VLM zodpovídal, budou rozděleny mezi stávající členy představenstva a odpovědné manažery skupiny. Na dalším fungování VLM se podle skupiny nic nemění. I nadále zůstávají veškeré online aktivity s důrazem na zpravodajský a nezpravodajský obsah a classifieds jedním z hlavních strategických pilířů skupiny, jejichž rozvoji se bude VLM dále věnovat. V odborných vydavatelských sdružení Bednáře za VLM ve funkci člena výkonné rady Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR) nahradí Petr Marek. Ve sdružení českých provozovatelů online médií (CPEx) pak František Váňa, který ve skupině od ledna zodpovídá za programmatickou reklamu.

„Jako nové zástupce VLM v jednotlivých orgánech jsme logicky volili osoby, které jsou, díky svým kompetencím ve VLM a svým profesním zkušenostem, daným sdružením nejblíže a mohou přispět k jejich dalšímu rozvoji,“ dodal Nantl.

-mav-

Petr Bednář opustí na konci června skupinu VLM

čtvrtek 16. května 2024