Premiere Cinemas staví v Karlových Varech nový multiplex

středa, 5. června 2024, 13:35 Aktuality, Outdoor MediaGuru

Začíná výstavba prvního multiplexu v karlovarském regionu pod značkou Premiere Cinemas. Staví se v rekonstruovaném obchodním centru Varyáda.

Zdroj: Premiere Cinemas

Zdroj: Premiere Cinemas

Výstavba kino multiplexu Premiere Cinemas v obchodním centru Varyáda v Karlových Varech začala. 

„Naše nové karlovarské kino vybavíme projekční a zvukovou technologií, která zahrnuje také laserové projektory a vícekanálový prostorový zvuk Dolby Atmos. V současné době dokončujeme výběr konkrétních typů zařízení a máme v úmyslu instalovat zde ty opravdu nejpokrokovější modely,“ uvedl David Horáček, spolumajitel Premiere Cinemas.

Součástí konceptu karlovarského multiplexu bude také Premiere VIP, tedy elektricky sklápěná křesla a VIP salonek s nabídkou popcornu a točených nápojů zdarma.

Nové kino, jehož otevření je plánováno na léto příštího roku, nabídne celkem šest sálů s kapacitou až 1 000 míst na  ploše 2500 m². „Kromě promítání aktuálních filmových hitů bude prostory možné využít i jako kongresové sály pro firmy či organizace, což bude velkým přínosem pro město, které dosud postrádalo vhodné a rozsáhlé zázemí pro tyto příležitosti. Nové prostory poskytnou podmínky pro konference i firemní akce, což přispěje k dalšímu rozvoji místní ekonomiky a podpoří podnikatelské prostředí,“ uvedl Martin Malý, ředitel marketingu a komunikace EPG Group.

Výstavba Premiere Cinemas je milníkem pro celý region, který jako poslední z českých krajů zatím postrádá vlastní multiplex. O možné spolupráci Varyády s organizátory MFF Karlovy Vary se bude teprve jednat.

Premiere Cinemas provozuje multiplexy v Praze, Olomouci a Teplicích. Majitelem je soukromá česká firma.

-mav-