Producent Petr Cífka nastupuje do společnosti Bionaut

čtvrtek, 13. června 2024, 09:30 Aktuality, Lidé, TV MediaGuru

Do české filmové a televizní producentské společnosti Bionaut producenta Vratislava Šlajera přichází Petr Cífka.

Petr Cífka, zdroj: Bionaut

Petr Cífka, zdroj: Bionaut

Do české filmové a televizní producentské společnosti Bionaut producenta Vratislava Šlajera, která letos slaví 25 let na domácím trhu, přichází jako producent mediální manažer, tvůrce na poli audiovize a filmový publicista Petr Cífka.

Cífka byl tři roky šéfdramaturgem portálu Stream.cz, předtím vedl v Czech News Center videotvorbu, obsah a produkt v Burda Digital nebo byl šéfredaktorem několika webů Prima Online. Se společností Bionaut už spolupracoval na dokumentu PSH Nekonečný příběh, který byl v roce 2022 oceněn cenou diváků na MFF Karlovy Vary.

V minulosti se Petr Cífka podílel na blozích 1000 věcí, co mě serou a Poslední důvod, proč se nezabít, jež se dočkaly knižních i divadelních verzí. Stál i za vznikem formátů Branky, body, kokoti a Prostor X či dokumentu o streetartovém R2-D2 na pražské Folimance. Je majitelem a vydavatelem filmového webu MovieZone.cz.

V Bionautu se bude Cífka věnovat vývoji a výrobě nových seriálů a filmů s fokusem na komediální, sportovní a hudební témata a projekty cílené na mladší diváky. Aktuálně produkuje minisérii Vítězství o hvězdě MMA Jiřím Procházkovi nebo projekt o  skupině Lunetic. Spolupracuje zde s tvůrci jako jsou Tomáš Dianiška, Ondřej Erban, Jiří Vaněk, Jan Haluza nebo Daniel Zeman. Dohlédne i na kinodistribuci nových filmů Bionautu – tím nejbližším bude animovaný snímek režiséra nominovaného na BAFTA Krise Kellyho Králové Šumavy. Ve společnosti Bionaut se už podílel na rozjezdu podcastového kanálu Dotočeno, kde vede i nový filmový podcast Novej & starej s Tomášem Baldýnským.

„Bionaut se během čtvrtstoletí existence stal stabilní producentskou společností úspěšnou v Česku i zahraničí. Petr Cífka je producent s originálním pohledem a nápady, rozumí dobře divákům a nebojí se nových věcí. Věřím, že naše spojení povede k posílení produkce Bionautu, Petrovi dá silné zázemí pro jeho nápady a především přinese divákům řadu zajímavých filmů a seriálů,“ říká majitel společnosti Vratislav Šlajer, jenž se v květnu znovu stal předsedou Asociace producentů v audiovizi (APA). „

Bionaut se věnuje vývoji a výrobě hraných, animovaných a dokumentárních filmů a seriálů. Společnost je držitelem řady ocenění včetně International Emmy za seriál #martyisdead. Bionaut má sesterské společnosti Kosmonaut v Polsku (s režisérem a producentem Janem Komasou) a Raketa na Slovensku (s producentem a režisérem Lukášem Hanulákem), součástí jsou i servisní divize Bionaut Works, animační divize Bionaut Animation nebo audio produkce Audionaut

-mav-