Sens uvádí na trh cvrččí jerky, levnější než hovězí

čtvrtek, 6. června 2024, 06:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Sens představuje cvrččí jerky, které jdou na trh s nižší cenou než hovězí konkurence. 

Zdroj: Sens

Zdroj: Sens

Česká společnost Sens, jež vyrábí potraviny s využitím cvrččího proteinu, přichází na trh s novinkou v podobě cvrčcích jerky, a to ve dvou příchutích barbecue a teriyaki. Jejich doporučená maloobchodní cena je 69 korun, což je méně než u hovězí konkurence. 

„Po rocích vlastního vývoje jsme dosáhli slibovaného cíle, kdy jsme cenu produktu s cvrččím proteinem dokázali stlačit pod úroveň jeho masové alternativy,“ komentuje jeden ze dvou zakladatelů firmy Sens Daniel Vach s  tím, že cenu se podařilo snížit díky efektivnějšímu využití přírodních zdrojů jako je krmivo, půda nebo voda. 

Další výhodou má být nižší celková produkce skleníkových plynů. „Cvrččí protein je stejně kvalitní jako nejlepší hovězí. Na naše dva balíčky cvrččích jerky ale spotřebujeme téměř o tři tisíce litrů vody méně. Vyprodukuje se také 100x méně CO2,” doplňuje spoluzakladatel Radek Hušek.

Se svými produkty se značka Sens prosadila zejména ve sportovní výživě mezi lezci a outdoorovou komunitou. Ambasadorem a spolumajitelem značky je i světový šampion v lezení Adam Ondra

S cvrččími jerky se značka chystá i mezi širší veřejnost. Plánuje je prodávat v kamenných obchodech nebo i na čerpacích stanicích, kde jsou hovězí nebo krůtí jerky oblíbené. Jako první jsou k dostání na Rohlíku. Novinku podpoří PR aktivity, online reklama a kolaborace s vybranými eventy, kde bude demonstrovat porovnání spotřeby přírodních zdrojů na jerky z masa s aspekty udržitelnosti při výrobě Sens. 

-stk-