Skupina Markíza spustí nový kanál Markíza Klasik

pondělí, 3. června 2024, 09:40 Aktuality, TV, Slovensko MediaGuru

Stanice Markíza Klasik bude pátým kanálem skupiny Markíza na slovenském televizním trhu.

Zdroj: TV Markíza

Zdroj: TV Markíza

Televizní rodina skupiny Markíza se v létě 2024 rozroste o dalšího člena, kterým se stane nová stanice Markíza Klasik. Přinese starší seriály, filmy a televizních show. „Markíza Klasik přinese zejména ověřené tituly ze zahraniční produkce, doplněné o slovenskou a českou televizní klasiku,“ uvedl Peter Gažík, generální ředitel skupiny Markíza.

„Na celém trhu je nadále enormní poptávka po GRPs. Díky spuštění nové stanice Markíza Klasik očekáváme zvýšení produkce ratingů, které plánujeme zařadit do obchodního bundlu hned od začátku hlavní podzimní televizní sezóny,“ dodal Juraj Máťuš, ředitel Centra reklamy skupiny Markíza.

Markíza Klasik bude vysílat 24 hodin denně na území Slovenska prostřednictvím operátorů placených kabelových, satelitních a IPTV televizních služeb ve full HD kvalitě. Sledovanost nové stanice bude standardně měřena v rámci PMT. 

Skupina Markíza v současnosti na Slovensku provozuje televize Markíza, Doma, Dajto a Markíza Krimi. Speciálně pro český trh je určena stanice Markíza International. Obchodně také zastupuje českou televizi Nova International a sportovní stanice Nova Sport 3 SK, Nova Sport 4 SK a Nova Sport 5 SK.

-mav-