Sledovanost Eura je zatím o třetinu vyšší než v roce 2021

pondělí, 17. června 2024, 15:20 Aktuality, TV ČTK

První zápasy fotbalového Eura sledovalo za víkend o třetinu více lidí než při posledním evropském mistrovství v roce 2021.

Zdroj: UEFA

Zdroj: UEFA

Zápasy fotbalového mistrovství Evropy ve fotbale v Německu sledovalo během prvního víkendu v České televizi v průměru 377 tisíc diváků, což je o třetinu více než v roce 2021. Podíl na publiku se téměř zdvojnásobil na 17,5 procenta lidí s puštěnou televizí. Alespoň na chvíli si tak fotbal pustilo 1,99 milionu lidí. ČTK dnes údaje poskytla Česká televize (ČT).

Zatím nejsledovanější byl páteční zahajovací zápas Německo - Skotsko se 486.000 diváky, následuje nedělní duel Srbsko - Anglie, který vidělo o 4000 lidí méně. Zápas Polsko - Nizozemsko pak vidělo v neděli 413.000 lidí.

Česká reprezentace do šampionátu nastoupí v úterý 18. června, kdy se utká ve 21:00 s Portugalskem. Česká televize postupně odvysílá na kanálech ČT sport, ČT2 a internetovém ČT sport Plus v přímém přenosu všech 51 utkání fotbalového mistrovství Evropy.

Z dat Seznam.cz Vyhledávání lze podle dnešního sdělení mluvčí portálu Seznam.cz Anety Kapucianové vyčíst, že zájem o fotbal posiluje. Počet hledání výrazů spojených s fotbalem obecně v období od 1. června do 13. června činil téměř 160.000 a výrazy obsahující spojení „mistrovství Evropy“ nebo "Euro“ lidé ve stejném období hledali 34.000krát. Největší zájem o hledání výrazů souvisejících s fotbalem a mistrovstvím byl přitom patrný zejména v posledních třech dnech před výkopem šampionátu, dodala.

Ve vyhledávání na Seznamu bude po celou dobu konání mistrovství dostupná i tzv. chytrá karta, která nabídne například program zápasů, aktuální výsledky nebo pozici českého týmu.

-čtk-