Slovenská RTVS nasadila v HbbTV významnou novinku

úterý, 2. července 2024, 12:00 Aktuality, TV MediaGuru

V průběhu jara letošního roku došlo v rámci virtuálního červeného tlačítka, technologie HbbTV, v případě slovenského veřejnoprávního vysílatele k překvapivému rozšíření.

Studio zpravodajské televize RTVS 24. Foto: RTVS

Studio zpravodajské televize RTVS 24. Foto: RTVS

Redakce portálu MediaGuru zaznamenala v průběhu jara letošního roku významnou změnu, která se týká Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS), konkrétně jeho programové nabídky dostupné skrze technologii HbbTV označované jako virtuální červené tlačítko. Bez naprosté pozornosti tamních médií došlo k rozšíření TV archivu z okruhů Jednotka a Dvojka i na tematické stanice RTVS 24 a :Šport. Tento pozitivní krok byl realizován v posledních přibližně dvou až třech měsících.

Pro diváka slovenského veřejnoprávního vysílatele to znamená, že může přistupovat prostřednictvím televizní obrazovky s podporou HbbTV k obsahu všech čtyřech okruhů. Grafická podoba prostředí se vůbec nezměnila a působí nadále velmi archaickým dojmem, nicméně i v samotném menu si mohli diváci všimnout novinky – kategorii Dvoudenní TV archiv a Sedmidenní TV archiv. Služba je k dispozici skrze slovenské DVB-T vysílače a mj. i v satelitní službě Skylink.

-lukpol-