SodaStream vytvořil ze starých výrobníků umělecké dílo

neděle, 30. června 2024, 07:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Ze starých výrobníků perlivé vody připravil SodaStream ve spolupráci s ilustrátorem Markem Kulhavým umělecký triptych. 

Marek Kulhavý alias Čára Mára vytvořil umělecké dílo z recyklátu SodaStream, zdroj: SodaStream.

Marek Kulhavý alias Čára Mára vytvořil umělecké dílo z recyklátu SodaStream, zdroj: SodaStream.

SodaStream ukazuje v rámci projektu „Šrotované“, proč je recyklace důležitá. Jejím cílem je motivovat majitele starších přístrojů, které již dosloužily, k recyklaci, za kterou získají 30% slevu na výrobník nový.

„Jen během prvních týdnů jsme vytřídili více než 1,5 tuny plastového odpadu, který jsme již předali k recyklaci. Malá část recyklátu posloužila jako podklad pro umělecké dílo, které má upozornit na to, proč je důležité chovat se udržitelně,“ říká Martin Michelík, marketingový manažer SodaStream pro Českou republiku.

Umělecké dílo sestává ze tří desek formátu A0, vyrobených z plastového recyklátu. Jeho autorem je Marek Kulhavý, známý také jako Mára Čmára. „Voda byla vždy vnímána jako element, kolem kterého se soustřeďuje život, a přesně to jsem chtěl znázornit i já. Využil jsem přitom prvky antického umění a mytologie, jež jsou s vodou úzce spojeny, a do tohoto prostředí jsem zakomponoval elementy moderního, udržitelného ekosystému, který reprezentuje SodaStream,“ popisuje Kulhavý, pro něhož byla spolupráce se značkou SodaStream druhou v pořadí. Před rokem pro ni ilustroval výrobník Art, který byl následně vydražen. Výtěžek značka věnovala na aktivity Vzdělávacího centra Tereza.

Triptych bude během léta vystaven v coworkingových prostorách Green Table patřících skupině Veolia, která pitnou vodou zásobuje více než 2,5 milionu obyvatel ve více než 600 českých městech a obcích ČR.

-stk-