Stanice Šlágr Premium změnila na satelitu parametry

úterý, 4. června 2024, 16:20 Aktuality, TV MediaGuru

Satelitní televize Skylink šíří od úterý 4. června pět programů z nových technických parametrů. Jednou z nich je i hudební kanál Šlágr Premium, která od 1. června drobně upravila svůj název.

Vysílání stanice Premium. Foto: repro

Vysílání stanice Premium. Foto: repro

Šlág(e)r Premium je jediným z rodiny programů Šlág(e)r, který je k dispozici v nabídce satelitní televize Skylink ve vysokém rozlišení obrazu (HD). Nic se na tom nezměnilo ani po přeladění na nové technické parametry. Oficiálně od 1. června došlo k drobné úpravě názvu stanice z dosavadního Šlágr Premium na pouhé Premium. Provozovatel programu chce zdůraznit především atraktivitu této stanice – vysílání neobsahuje teleshoppingové bloky včetně rušivých grafických prvků.

Drobnou úpravou prošlo také logo stanice, které symbolizuje nově zlatá koruna, pod kterou je uvedený nápis Premium. Od května je tato stanice k dispozici také v celoplošném DVB-T2 multiplexu 24 společnosti Digital Broadcasting, a to vedle sesterských stanic Šláger Originál a Šláger Muzika. Operátor Skylink dnes kromě stanice Premium přeladil zákazníkům na satelitu také kanály TV Spark, History HD, Cartoonito (SD) a Golf Channel (SD). Kanály jsou šířeny kódovaně.

Parametry příjmu TV Spark a History HD: satelit Astra 3B (23,5 stupně východně) 12109/H, SR 29900, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK

Parametry příjmu Cartoonito, Premium HD a Golf Channel: satelit Astra 3B (23,5 stupně východně) 12090/V, SR 29900, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK

-lukpol-

Šlágr Premium vysílá v DVB-T2 multiplexu 24

středa 1. května 2024