TV Barrandov uvažuje o návratu zpravodajské relace Naše zprávy

úterý, 4. června 2024, 17:40 TV, Aktuality MediaGuru

Televize Barrandov oživuje značku zpravodajské relace Naše zprávy, kterou před lety vysílala.

Ilustrační foto, zdroj: repro TV Barrandov

Ilustrační foto, zdroj: repro TV Barrandov

Televize Barrandov zamýšlí vrátit zpravodajskou relaci Naše zprávy. Ochrannou známku si znovu zaregistrovala u Úřadu průmyslového vlastnictví. Relaci už TV Barrandov dříve vysílala, na konci léta 2018 ji ale zrušila a místo ní začala vysílat Moje zprávy, resp. Moje zprávy, komentáře – tedy události pohledem Jaromíra Soukupa. Naše zprávy by se ale podle informací MediaGuru.cz měly vrátit jako standardní zpravodajská relace v horizontu několika týdnů či měsíců.

Hospodářské noviny už v polovině května informovaly, že TV Barrandov je v kontaktu s Jitkou Obzinovou, bývalou ředitelkou zpravodajství TV Prima, a s moderátorem Vladimírem Pinkerem. Znovuuvedení zpravodajské relace může být součástí větších programových změn. Ty už přitom probíhají, i když ne tak rychle, jak nový vlastník TV Barrandov, Jan Čermák, zamýšlel. 

Pondělní prime-timové schéma v současnosti stojí na zahraničních krimi seriálech (Pašák, El Chapo, od 10. června Vraždy v Pregau), středeční večery naplňují filmy podle skutečných událostí a pořad Tajemství filmů a seriálů, páteční večery dokument Vítejte ve světě Andrého Rieu, na který navazují Nečekaná úmrtí. Víkendové večerní vysílání pak staví v sobotu na archivních pořadech Sejdeme se na Cibulce a To nejlepší z Vtipu za stovku a v neděli na portrétech filmových hvězd Tajemství... a archivním Kurňa, co to je? Pořady Jaromíra Soukupa tvoří páteř večerního vysílání v úterý (Jaromír Soukup Live, Duel Jaromíra Soukupa) a ve čtvrtek (Hovory Kalousek Soukup, Týden podle Jaromíra Soukupa). V nedělním pozdějším prime-time se také vysílá pořad Reakce Jaromíra Soukupa.

Podle registrovaných ochranným známek by se ve vysílání TV Barrandov mohly objevit také seriály Policie Delta a Doktor v domě.

Podle výsledků sledovanosti v hlavním vysílacím čase v měsíci květnu dosahuje v současnosti TV Barrandov svých nejvyšší podílů ve středu, v pátek a v sobotu (zdroj: ATO-Nielsen). Květnové výsledky ale ovlivnilo hokejové mistrovství světa, které strhlo pozornost k vysílání České televize.

-mav-