Výsledky eurovoleb sledovaly statisíce na ČT24 i CNN Prima News

pondělí, 10. června 2024, 18:10 Aktuality, TV MediaGuru

Nedělní noční vysílání výsledků voleb do Evropského parlamentu přineslo zpravodajským stanicím ČT24 a CNN Prima News dvouciferné podíly na sledovanosti.

Tým moderátorů ČT pro eurovolby, zdroj: Česká televize

Tým moderátorů ČT pro eurovolby, zdroj: Česká televize

Zveřejnění výsledků voleb do Evropského parlamentu v neděli po 23:00 do půlnoci sledovalo (rating) na zpravodajském kanále ČT24 275 tisíc diváků starších 15 let (podíl 20%, zdroj: ATO-Nielsen). Sledovanost byla podle sdělení ČT třikrát nižší než průměr volebního studia při vyhlašování výsledků druhého kola prezidentské volby loni v lednu. 

„Celkem v neděli zpravodajská Čtyřiadvacítka odvysílala 11 hodin volebního speciálu, který zasáhl přes jeden milion diváků. Oproti evropským volbám v roce 2019 odvysílala ČT24 více volebních studií s delší stopáží i vyšší sledovaností, nedělní volební studia ČT24 letos celkově zasáhla o 300.000 diváků více než v roce 2019," řekla ČTK mluvčí Vendula Krejčová.

Evropská volební noc na CNN Prima News, zdroj: FTV Prima

Evropská volební noc na CNN Prima News, zdroj: FTV Prima

Vysílání výsledků v pořadu Evropská volební noc sledovalo na CNN Prima News od 23:00 do půlnoci v průměru 166 tisíc diváků (15+) při podílu 12,05 %. 

Prima uvedla, že její volební vysílání na kanále CNN Prima News přitáhlo víc lidí než druhé kolo prezidentských voleb. Informace ve vysílání našlo přes 1,1 milionu diváků a zasáhly téměř tři miliony uživatelů. „V neděli po zveřejnění výsledků mělo volební studio CNN Prima News v cílové skupině 15+ i víc než 17procentní podíl všech diváků u obrazovek. Rekordní byl minulý týden večerní podíl televizního kanálu, který dosáhl hodnoty 3,05 procenta ve stejné cílové skupině, a CNN Prima News se tak v čase 20:00 až 24:00 hodin stala nejsledovanější zpravodajskou stanicí v ČR," uvedl šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima News Tomáš Vojáček.

-čtk-, -mav-