Žebříček influencerů na Instagramu vede Nikol Leitgeb

pátek, 21. června 2024, 13:45 Aktuality, Internet & Mobil, Marketing MediaGuru

Žebříček TOP 30 nejvlivnějších influencerů sestavila agentura LCG New Media. V jeho čele stojí Nikol Leitgeb. 

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Agentura LCG New Media sestavila žebříček 30 nejvlivnějších influencerů na českém Instagramu. V jeho čele stojí Nikol Leitgeb, jež na sociálních sítích vystupuje pod profilem stibrovicnikolka. 

Vlivnost instagramových influencerů není v žebříčku posuzována jen podle počtu sledujících, zohledněna je i schopnost influencera s nimi komunikovat a vyvolávat interakce. Při posuzování profilů byl také porovnáván přesah do obecně prospěšných témat, či kvalitu obsahu a zpracování včetně relevance pro cílové publikum, které oslovují.

V žebříčku jsou zastoupeny profily napříč kategoriemi – lifestyle, zdraví, marketing, rodina, cestování, zábava, auta, gastronomie aj. Kromě zmíněné Nikol Leitgeb v něm figurují erikmeldik, shopaholicnicol, terihodanova, ale i skokani jako uklidproklid, veronicabiasiol nebo dvorak155. 

„V seznamu najdete známá jména, se kterými jste se s největší pravděpodobností už setkali. Dost možná tam ale objevíte i nové profily, které si také zaslouží vaši pozornost. Při celkovém řazení nebyl kladen důraz pouze na počet sledujících, ale byla brána v potaz celá řada faktorů, jako například – jejich přínos, komunikace s publikem či jejich přístup ke spolupracím nebo i kvalita výstupů. Jejich umění budovat vztahy a vytvářet relevantní a funkční obsah je klíčem k úspěšné spolupráci a my věříme, že každý z nich má co nabídnout,“ vysvětlila Pavlína Pospíšilová, Head of Project Management agentury LCG New Media.

Zdroj: LCG New Media

Zdroj: LCG New Media

-stk-