Allegro spouští v  Česku vlastní výdejní boxy, WeDo rebranduje

středa, 10. července 2024, 13:30 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Na české trhu představuje Allegro vlastní výdejní boxy. WeDo se mění na One by Allegro.

Zdroj: Allegro

Zdroj: Allegro

Allegro přichází na českém trhu s vlastními výdejními One Boxy. Logistický operátor WeDo by Allegro se zároveň mění na One by Allegro. Původem polské online tržiště tak sjednocuje název a identitu značky na všech trzích, na kterých aktuálně působí.

„Spuštění naší vlastní sítě výdejních boxů, které zákazníkům přinesou jednotný zážitek, je proto přirozeným krokem, jak dále zvýšit pohodlí při nakupování a zároveň opět posunout celkovou kvalitu našich služeb,“ říká Jakub Kłoczewiak, provozní ředitel společnosti Allegro.

V  provozu je v tuto chvíli více než 140 One Boxů, které nabízí možnost vyzvednout si zásilky 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. První One Box byl nainstalován na pražském Smíchově, zatím poslední pak v Praze Ďáblicích. One Boxy tak doplňují stávající síť výdejních boxů a míst, kam společnost WeDo své zásilky doručuje. Počet míst, kde si čeští zákazníci mohou své objednávky z platformy Allegro i mimo ni vyzvednout, se tak zvýší na více než 3840.

Výdejní One Boxy mají intuitivní ovládání, napájeny jsou elektrickou energií z klasické elektrické sítě, přičemž elektřinu Allegro odebírá pouze od dodavatelů s  ověřenou certifikací původu. Boxy jsou vybaveny senzory kvality ovzduší – zákazníci si tak mohou výsledky měření zkontrolovat online na mapě všech lokací. Osvětlení boxů je aktivováno pouze v případě potřeby pohybovým čidlem. Allegro také označuje místa, kde smí kurýři zásilky vykládat, a zavádí tiché otevírání a zavírání dvířek jednotlivých přihrádek One Boxu. Přístup k boxů je bezbariérový

V budoucnu bude možné platit dobírku přímo přes platební terminál One Boxu nebo možnost zvolit si výšku přihrádky, do které si nakupující nechá svou objednávku doručit. V tuto chvíli mohou zákazníci platit své objednávky na dobírku skrze platební bránu, jež je jim zprostředkována přes odkaz v notifikaci, která přijde e-mailem nebo přes SMS, jakmile je zásilka doručena do výdejního boxu a připravena k vyzvednutí. Do budoucna je v plánu také možnost platby na dobírku přímo v aplikaci  Allegro

Počínaje letošním létem odstartuje také rebranding logistické společnosti WeDo by Allegro na One by Allegro. Postupně budou nahrazeny nejen uniformy kurýrů, ale také označení výdejních míst či logistických dep.

„Transformace WeDo by Allegro na novou značku One by Allegro je pro nás vstupem do zcela nové etapy, v  níž chceme dále posouvat standard doručování a přinášet tak našim zákazníkům možnost vybírat z milionů nabídek napříč kategoriemi. To vše s  jistotou rychlého a pohodlného doručení do výdejních boxů, výdejních míst i na adresu zákazníka,“ komentuje Jakub Kłoczewiak.

-stk-