ČT dokončuje natáčení seriálu Zločin na dobré cestě

pátek, 19. července 2024, 13:45 Aktuality, TV ČTK

Detektivní seriál Zločin na dobré cestě připravuje Česká televize, na obrazovky ho uvede v příštím roce.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Rodinný detektivní seriál Zločin na dobré cestě natáčí v těchto dnech na zámku v Jaroslavicích na Znojemsku brněnské studio České televize. Hlavní postavu soukromého detektiva Staňa hraje Martin Pechlát. Jak novinářům řekl režisér Jaroslav Fuit, seriál má jinou dynamiku než většina ostatních detektivek současné české výroby.

„Nejde o policejní práci, takže v našem případě jde o lehčí případy. Tady jde třeba o ukradené mešní víno, v dalších případech třeba zmizelá kočička. Není to policejní vyšetřování, náš detektiv nemůže vzít otisky nebo si někoho pozvat na výslech. Musí na to jít logicky," uvedl Fuit.

Seriál vzniká na volné motivy povídek ze soukromé detektivní praxe od Antonína Jirotky. „Děj je zasazený do současnosti. A jakkoliv se soukromý detektiv nemůže plést policii do vyšetřování vražd, často vedou zprvu banální stopy na stopu závažného zločinu. A to vše s jemným ironickým humorem Martina Pechláta v hlavní roli," doplnil dramaturg Ivo Cicvárek.

Natáčení dvanáctidílného seriálu začalo letos na jaře a skončí na přelomu července a srpna. Kromě jaroslavického zámku, který pro účely seriálového děje vystupuje v roli kláštera, a různých brněnských lokalit si ve Zločinu na dobré cestě zahrály například Hustopeče.

Seriál vznikající ve spolupráci České televize a společnosti Luminar Zlín se představí divákům ČT1 v příštím roce.

-čtk-