Další dvě zpravodajské TV v Polsku jsou celoplošné

pondělí, 15. července 2024, 06:50 Aktuality, TV MediaGuru

Ve druhé polovině června získaly licenci pro celoplošné pozemní digitální vysílání stanice Republika a wPolsce24. Šířeny budou v DVB-T multiplexu 8.

Ukázka z vysílání polské zpravodajské stanice Republika

Ukázka z vysílání polské zpravodajské stanice Republika

Zpravodajské programy doplní stávající programovou nabídku DVB-T multiplexu 8, který funguje stejně jako digitální rozhlas ve III. pásmu. Polsko je jedinou sousední zemí České republiky, která se rozhodla ponechat si tento kmitočtový rozsah vedle DAB+ také pro televizní signál. Licence oběma programům byly podle Národní rady pro rozhlasové a televizní vysílání (KRRiT), tamní obdoby RRTV, uděleny na období deseti let. Stávající programová nabídka multiplexu 8 obsahuje stanice Nowa TV, Metro, Zoom TV, WP a CTV9.

Republika (Telewizja Republika) je polská zpravodajská a publicistická televize, která byla založena v roce 2013. Je známá svým konzervativním a pravicovým zaměřením. Televize se věnuje především politickému zpravodajství, publicistickým pořadům, diskusím a komentářům. Stanicehraje významnou roli v polské mediální sféře, zejména mezi diváky, kteří hledají konzervativní úhel pohledu na aktuální dění. Díky svému zaměření a formátu si získala pevné místo mezi dalšími zpravodajskými kanály a má vliv na veřejnou a politickou debatu v zemi.

wPolsce24 je pak polská zpravodajská televize, která je součástí mediální skupiny wPolsce.pl. Tato stanice se zaměřuje na aktuální zpravodajství, analýzy a diskuse o politických, společenských a ekonomických tématech. Součástí mediální skupiny wPolsce.pl jsou také webové portály wPolityce.pl a wGospodarce.pl. Televize je známá svým důrazem na konzervativní a pravicové názory a poskytuje platformu pro širokou škálu diskusí a názorů, které odrážejí konzervativní pohledy. Obě média budou nabízet konzervativní úhel pohledu na aktuální dění.

-lukpol-

Tagy