Dentsu má nový tým zaměřený na umělou inteligenci

čtvrtek, 11. července 2024, 06:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Od července má české Dentsu nový tým dedikovaný na umělou inteligenci, vede ho Ondřej Synčák. 

Nový AI tým skupiny Dentsu (zleva): Edicson Nieto, Ondřej Synčák a Fabio Roncal, zdroj: Dentsu

Nový AI tým skupiny Dentsu (zleva): Edicson Nieto, Ondřej Synčák a Fabio Roncal, zdroj: Dentsu

V rámci českého Dentsu funguje od 1. července tým dedikovaný na umělou inteligenci. Jeho hlavním cílem je soustředit rozvoj AI v rámci agenturní nabídky i interních procesů.

Do prozatím tříčlenného týmu patří Fabio Roncal a Edicson Nieto, kteří problematiku zaštítí po produkční a kreativní stránce, vedení celého oddělení se ujal Ondřej Synčák (Transformation & Technology Director iProspect). Tato trojice bude pak v rámci rozvoje podporována dalšími týmy v rámci One Dentsu (Data, Research nebo Programmatic).

„Jsme přesvědčeni, že umělá inteligence má potenciál nejen posunout hranice byznysu, ale také zásadně zlepšit a obohatit naši kreativitu a inovativní přístupy,“ říká Jiří Vítek, Head of Media Service Line CZ&SK. „Proto jsme se rozhodli vytvořit specializovaný tým, který se bude plně věnovat implementaci AI do všech oblastí naší práce. Využijeme k tomu i silnou podporu Dentsu AI týmů po celém světě včetně Japonska. Naše dosavadní zkušenosti potvrzují, že tento krok je klíčový pro budoucnost naší agentury i našich klientů.“

-stk-