Dětská televize Rik upravila své logo

pátek, 26. července 2024, 11:35 Aktuality, TV MediaGuru

Slovenská tematická stanice Rik se představila ve středu v poledne s upraveným logem. Z identifikátoru kanálu zmizel symbol modrého vejce.

Ukázka z vysílání dětského programu. Repro: Rik TV

Ukázka z vysílání dětského programu. Repro: Rik TV

Aktuální podoba loga se nyní skládá pouze ze samotného názvu stanice, tedy Rik, před ním se pak nachází nový symbol „i“ opatřený šipkou. Lze předpokládat, že slovenský provozovatel kanálu chce diváky upozornit na to, že je aktivní také v online prostředí (i = internet), kde si je možné jeho obsah přehrávat. Z významnějších hráčů na trhu je Rik TV k dispozici například v nabídce Magenta TV (díky spolupráci T-Mobilu a Slovak Telekomu) nebo internetová televize SledováníTV.

Dětská televize Rik vstoupila na slovenský (a částečně i český) mediální trh v minulé dekádě. Značku původně přinesl na tamní trh provozovatel komerční televize Joj, který ji později nahradil vlastní dětskou stanicí Jojko. Rik, vytvořený podle německého programu Ric TV, se pak opět vrátil jako samostatná značka zastupovaná firmou IFC Media. K obnovení vysílání došlo koncem roku 2020. V souvislosti se značkou Rik vznikla před dvěma lety i placená internetová televize Rik Plus.

Za tip na tuto novinku děkujeme našemu čtenáři Tomáši Souhradovi.

-lukpol-