Dokumentární stanice Earthx opustila český trh

úterý, 2. července 2024, 07:15 Aktuality, TV MediaGuru

Od pondělí 1. července není v České republice a na Slovensku dostupný nekódovaný dokumentární kanál Earthx. Jeho distribuci zajišťoval vlastník satelitní a internetové televize Skylink.

Dokumenty stanice Earthx se věnovaly výhradně životu na naší planetě a jejímu dalšímu směřování

Dokumenty stanice Earthx se věnovaly výhradně životu na naší planetě a jejímu dalšímu směřování

Francouzská skupina Canal+ zastavila distribuci tohoto programu na všech evropských trzích. Šíření programu probíhalo od 17. října 2022 prostřednictvím satelitní pozice 23,5 stupně východně, stanice tak byla i součástí nabídky placené televize Skylink na území České republiky a Slovenska. Program byl šířen téměř po celou dobu ve vysokém rozlišení obrazu, v nekódovaném režimu a bez lokalizace. Zlom nastal koncem května, kdy byla Earthx překlopena z HD do SD rozlišení.

„Vysílatel tohoto programu ukončil svou činnost v Evropě,“ informoval v pondělí 1. října ve statické obrazovce v barvách satelitní a internetové televize stručně samotný operátor Skylink. Díky mezinárodnímu působení francouzské skupiny Canal+ je informace kromě češtiny k dispozici také ve slovenštině a holandštině. Pro aktuální informace o programové nabídce odkazuje Skylink zákazníky na své webové stránky. Český trh relativně nedávno opustila i nelokalizovaná stanice Edge Sport.

-lukpol-

Skylink přesouvá FilmBox do HD, Canal+ míří do základu

středa 19. června 2024

Stanice Edge Sport ukončila distribuci, zmizela i z O2 TV

čtvrtek 2. května 2024