DPD spouští odesílání balíků přes své Pickup Boxy

pondělí, 22. července 2024, 06:45 Aktuality, Retail MediaGuru

DPD novou službou reaguje na vysokou poptávku zákazníků Vinted a malých a středních e-shopů. 

Zdroj: DPD

Zdroj: DPD

Společnost DPD, součást evropské sítě balíkové přepravy Geopost, umožňuje zákazníkům ze svých samoobslužných Pickup Boxů balíčky nejen vyzvedávat, ale nově také odesílat. Vychází tak vstříc poptávce zákazníků secondhandové platformy Vinted a také malých a středních e-shopů, které mohou prostřednictvím boxu dostupného 24/7 poslat balík jak do jiného boxu, výdejního místa Pickup, tak na adresu zákazníka. 

V současnosti je možné podat balík na 250 DPD Pickup Boxech. Během následujících týdnů DPD tuto službu rozšíří do všech boxů, kam doručuje, tedy včetně sítě sdílených boxů (dohromady zhruba 2200). Přepravu mezi jednotlivými boxy, boxem a výdejním místem, případně z boxu na adresu příjemce lze využít také pro zasílání balíčků do zahraničí v rámci celoevropské sítě DPD, která nabízí 110 tisíc výdejních míst a boxů. Jejich využitím pomáhají zákazníci regulovat počet kilometrů, které by jinak najeli kurýři při doručování na vícero adres. 

U Vinted si mohou zákazníci vygenerovat přes aplikaci štítek s čárovým/QR kódem, vytisknout ho, nalepit na balíček a následně naskenovat u boxu. V boxu na příjemce balíček počká dva dny, na výdejním místě pak týden. Kupující je informován SMS zprávou i e-mailem, že mu balíček dorazil a zároveň má k dispozici přehled o průběhu doručení všech balíků v aplikaci myDPD.

DPD v České republice momentálně doručuje do 2200 boxů, a to včetně otevřené sítě AlzaBoxů. Celkem se pak jedná o více než 5000 výdejních míst Pickup a samoobslužných Pickup Boxů napříč republikou, přičemž kamenných výdejních míst Pickup je přes 3000. Do konce roku pak DPD plánuje další rozšiřování sítě Pickup až na 7000 výdejních míst a boxů. 

-stk-