Elonga umožňuje nově zápůjčku snímače zdarma

pondělí, 22. července 2024, 06:40 Aktuality, Marketing MediaGuru

Elonga spouští tzv. rent model, který umožní si snímač nejprve půjčit a zdarma vyzkoušet. 

Zdroj: Elonga

Zdroj: Elonga

Česká společnost Elonga, jež stojí za technologií na měření stresu, regenerace a funkčního věku organismu, uvádí tzv. rent model, přes který půjde si snímač nejprve půjčit a zdarma vyzkoušet. 

„Řada z nás má chuť na sobě pracovat, ale často neví, kde a jak vlastně začít. S námi proto lidé dostanou doporučení na míru a zároveň mohou denně sledovat svůj pokrok,” říká Vojtěch Hlavenka, spoluzakladatel společnosti Elonga, jejíž snímač používá šest měsíců po spuštění sedm tisíc uživatelů.

S Elonga je možné měřit prostřednictvím snímače variability srdeční frekvence každý den úroveň stresu, regenerace, připravenost na další zátěž, ale i funkční věk – tedy ten, na který se dané tělo cítí v porovnání se skutečným kalendářním věkem. „Na anonymizovaných datech našich uživatelů vidíme, že 55 % z nich v průběhu pravidelného měření a následování doporučení aplikace doslova omladilo svůj organismus, tedy snížilo svůj funkční věk. Stovkám nejaktivnějších se přitom podařilo snížit jej o více než 2 roky,“ komentuje Hlavenka

Elonga umožňuje také možnost zapisovat si každodenní informace o pohybu, celkové psychické zátěži a stresu či automaticky synchronizovat záznamy z mobilních aplikací Apple Zdraví a Google Fit, a následně na základě získaných dat vypracuje týdenní pohybový plán. Mezi Čechy ve výběru aktivit jasně vede chůze, běh a cyklistika

„Ukazuje se, že nejrůznější doporučení o denním počtu kroků mají na Čechy přeci jen nějaký vliv. Na datech našich uživatelů totiž vidíme, že právě chůze je nejčastěji realizovanou aktivitou, ačkoliv záleží také na věku a pohlaví. Například ženy do čtyřiceti let dávají přednost běhu, směrem k padesátce pak znovu stoupá obliba obyčejné chůze. Naproti tomu muži nad čtyřicet let nejčastěji preferují cyklistiku, což se nemění ani u starších ročníků kolem 60 let,“ přibližuje Hlavenka.  

Data tak naznačují, že se Češi ve svém přístupu k vlastnímu zdraví přeci jen mírně lepší. Trend posledních let je totiž jinak výrazně negativní – Česko se mezi evropskými zeměmi drží na předních příčkách v množství pacientů s kardiovaskulárním onemocněním, které jsou aktuálně příčinou 40 % všech úmrtí ročně. Cílem zakladatelů Elongy je proto mimo jiné ukázat, že dělat pro své zdraví něco navíc je snazší, než se zdá, a také cenově dostupnější, než si mnozí myslí. 

I z tohoto důvodu spouští firma nyní možnost zapůjčit si snímač zdarma a teprve poté se rozhodnout, jestli jej koupí, nebo vrátí. 

Uživatelé tak budou mít snímač i veškeré funkce aplikace po 30 dní zdarma – po uplynutí testovací doby si jej buďto zakoupí, či bezplatně pošlou zpět. Zároveň se mohou rozhodnout, zda jim k používání snímače stačí bezplatná základní verze nebo mají zájem o předplatné poskytující všechny prémiové funkce. 

-stk-