Francouzský úřad přidělil Křetínskému frekvenci pro TV

středa, 24. července 2024, 12:30 TV, Aktuality ČTK

Francouzský úřad rozhodl, že Křetínského televizi přidělí vysílací frekvence.

Daniel Křetínský, zdroj: CMI

Daniel Křetínský, zdroj: CMI

Televizní stanice Réels TV, jejíž vznik iniciovala společnost CMI France českého miliardáře Daniela Křetínského, dostane ve Francii vysílací frekvence. Oznámil to dnes francouzský telekomunikační úřad Arcom, který rozhodl o udělení vysílacích frekvencí 15 uchazečům. Úřad bude nyní s vybranými zájemci jednat o podpisu desetileté smlouvy. Vyjádření Křetínského se ČTK snaží získat.

O udělení 15 pásem mělo zájem 24 subjektů, členové rady francouzského úřadu pak v červenci uspořádali se zájemci o frekvence slyšení. Při prezentaci zástupci Křetínského CMI France řekli, že nová stanice by se měla zaměřit na debatní pořady, dokumentární filmy a na kulturní pořady. Křetínský ve videoprezentaci uvedl, že cílem nové stanice bude „obnova původního konceptu veřejné debaty", napsala tehdy agentura AFP.

Úřad nyní bude se zájemci jednat o uzavření smlouvy na udělení frekvencí maximálně na deset let. Stanice se musí mimo jiné zavázat k dodržování zásad pluralismu.

Mezi vybranými uchazeči není stanice C8, která byla kritizována za nedodržování etiky a novinářských zásad. Stanice spadá do skupiny miliardáře Vincenta Bollorého. Další Bollorého stanice CNews se dostala do výběru subjektů, kterým chce Arcom frekvence udělit.

-čtk-