Fresh radio získalo dvě nové FM frekvence

čtvrtek, 11. července 2024, 17:50 Aktuality, Rádio MediaGuru

Společnost Tureček Media, která je provozovatelem lokální ostravské rozhlasové stanice Fresh Radio, uspěla u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání s žádosti o nové analogové kmitočty.

Logo ostravského Fresh Radia

Logo ostravského Fresh Radia

Mediální regulátor přidělil na svém posledním zasedání společnosti Tureček Media analogové FM kmitočty v Klimkovicích a Třinci. Obě frekvence poslouží pro ostravskou lokální stanici Fresh Radio. Zaplněné FM pásmo neumožnilo přidělit tanečnímu programu vysílače s vyšším výkonem, než je 50 Wattů. V Klimkovicích se má Fresh radio ozvat na frekvenci 88,6 FM, v Třinci na 106,5 FM. Digitální vysílání DAB+ podle svého dřívějšího vyjádření provozovatel stanice neplánuje.

Fresh Radio je taneční rozhlasová stanice se sídlem v Ostravě, která svým programovým schématem a hudebním formátem navazuje na bývalé Radio Helax vysílající v FM pásmu. Zaměřuje se na mix hudby, místních zpráv a komunitních událostí, čímž vychází vstříc vkusu a zájmům obyvatel regionu Ostrava. Stanice se snaží poskytovat zajímavý obsah pro své posluchače, včetně populárních hudebních skladeb, aktuálních zpráv a informací o akcích v dané oblasti.

-lukpol-

Fresh rádio se snaží získat další dva FM kmitočty

pátek 7. června 2024