KFC uvádí kampaň k 30. výročí „Byli jsme u toho, když..."

úterý, 9. července 2024, 10:30 Aktuality, Reklama, Retail MediaGuru

Při příležitosti 30. výročí KFC v Česku zahájila kampaň „Byli jsme u toho, když…“. Její součástí jsou i speciální akce a soutěže. Chystá se také otevření nových restaurací.

Vizuál kampaně k 30. výročí značky KFC na českém trhu, zdroj: KFC

Vizuál kampaně k 30. výročí značky KFC na českém trhu, zdroj: KFC

Narozeninová kampaň s názvem „Byli jsme u toho, když…“ připomíná 30 let značky KFC pod hlavičkou AmRestu na českém trhu. Kampaň staví na významných momentech, které se za dobu působení KFC v Česku odehrály.

„Hlavní myšlenkou kampaně je zajímavě připomenout 30 let KFC v České republice, pobavit a posílit emoční vazbu ke značce. Ukázat KFC v nenápadných, avšak vtipných rolích během různých životních okamžiků. Ať už se jedná o to, že mít selfie začalo být cool, metro C začalo jezdit do Letňan nebo se láska začala hledat swipem,“ popisuje Helena Vyhnánková, marketingová ředitelka KFC pro Česko a Rakousko.

Za kreativním konceptem a jeho realizací stojí agentura Fuse, se kterou KFC dlouhodobě spolupracuje. Na kreativě se také podílela agentura PHD, která navrhovala využití netradičních kreativních formátů a starala se o efektivní plánování kampaně. „Nechtěli jsme vytvořit jen další kampaň s kulatým číslem, ale opravdu se zaměřit na zákazníka a ukázat tu dlouhou dobu působení KFC na českém trhu skrze situace, které jsou mu blízké a ztotožní se s nimi. Při vymýšlení momentů jsme pracovali s různými cílovými skupinami a podle nich rozdělili situace a momenty do několika kategorií. Ty návazně využíváme také v rámci spolupráce s influencery a efektivního cílení digitálních kampaní. Pracovali jsme s tím, co pro danou cílovou skupinu bylo relevantní v období posledních 30 let. Nechybí ty momenty, u kterých byly od samého začátku, ani ty ‚boomerské‘, které jsou pořád současné,“ upřesňuje Jakub Horváth, Content Lead Fuse.

Vizuál kampaně 30 let KFC v Česku, zdroj: KFC

Vizuál kampaně 30 let KFC v Česku, zdroj: KFC

Vizuál kampaně 30 let KFC v Česku, zdroj: KFC

Vizuál kampaně 30 let KFC v Česku, zdroj: KFC

Jednotlivé části kampaně se budou promítat do několika mediatypů, ať už jde o influencer marketing nebo různé online formáty. Jiné části budou viditelné v rámci sociálních médií a další obsah bude komunikován skrze PR. Speciální kategorií jsou pak lokální momenty, které jsou speciálně navržené pro využití v restauracích, OOH nebo geolokačně zacílených sociálních médiích.

„Vzhledem k tomu, že s KFC spolupracujeme už 23 let, jsme moc rádi, že si nás vybralo pro realizaci kreativního konceptu ‚Byli jsme u toho když...’ oslavující 30leté výročí značky. Většinu toho času jsme u toho všeho skutečně byli a rostli společně s KFC,“ dodává David Frič, Senior Business Development Manager v agentuře PHD.

Od září poběží na speciálně vytvořené microsite kfc30let.cz spotřebitelská soutěž, jejíž hlavní cenou bude zájezd do USA. Soutěž bude odkazovat na 30 událostí za posledních 30 let, u kterých KFC nechybělo a úkolem bude seřadit část těchto momentů chronologicky.

Narozeninová kampaň navazuje na spolupráci agentur PHD, Fuse, AC&C Public Relations a SocialSharks z minulého jara.

První restaurace s plukovníkem Sandersem v logu se v Česku otevřela 22. prosince 1994 ve Vodičkově ulici v Praze. V současnosti KFC u nás provozuje 127 restaurací ve velkých i menších městech, ale i na důležitých silničních tazích či v obchodních centrech. Od doby prvního otevření se také měnil vzhled restaurací, začaly fungovat digitální služby včetně mobilní aplikace KFC Rozvoz a rovněž samoobslužné kiosky

-mav-