Olympijský festival začíná, láká na desítky sportů

pátek, 26. července 2024, 00:05 Marketing MediaGuru

Spolu se začátkem letní olympiády startuje u jezera Most i Olympijský festival, kde se prezentují jednotlivé sporty i partneři. 

Foto: MediaGuru

Foto: MediaGuru

V pátek 26. července zahájí letní olympijské hry v Paříži, u jezera Most  bude možné olympijské dění sledovat u repliky Eiffelova věže v rámci Olympijského festivalu, kde si mohou návštěvníci zkusit přes padesát sportů.

K vyzkoušení bude široká škála disciplín – od atletiky, přes cyklistiku po billiard či paddleboarding. Některé ze sportů garantují rovněž i partneři – například ČEZ se spojuje s kanoistikou, Samsung s plaváním, Alpine Pro s lukostřelbou a značky FuzeTea z portfolia společnosti Coca-Coly s orientačními sporty. Možné bude si sport jen tak zkusit, zúčastnit se tréninku či se podívat na různé exhibice. Děti si mohou svou návštěvu zpestřit sbíráním razítek do Hrací karty za různé splněné úkoly. Návštěvníci také mohou českým sportovcům v Paříži fandit, nebo se s vybranými olympioniky i setkat. Partneři si ke sportovnímu vyžití připravili i další doprovodný program. 

Skupina ČEZ, jeden z generálních partnerů Českého olympijského týmu, je u jezera Most garantem kanoistiky. Na místě, kde si lidé budou moci tuto disciplínu vyzkoušet, bude zároveň možné si zapůjčit paddleboardy. Součástí je i ČEZ Energy zóna v duchu vodních sportů se soutěžemi, kvízy, chillout zónou a nabídkou reklamních předmětů. K vyzkoušení bude také ReakTour, virtuální prohlídka jaderných elektráren, a WaterTour, jež návštěvníky zavede do přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně v srdci Jeseníků.

Další generální partner Českého olympijského týmu – japonská automobilka Toyota – je partnerem skateparku, kde si mohou dát návštěvníci hodiny skatu nebo se podívat na exhibici Maxe Habance. Pro děti jsou připravené soutěže na balance boardech a kreslení návrhů na skaty. Na místě budou vystavena auta a jako hosté dorazí i někteří sportovní ambasadoři značky.

Značka Alpine Pro, jež stojí za tolik diskutovanou nástupní kolekcí, bude mít kromě sportoviště s lukostřelbou u jezera Most prodejní obchod s olympijským merchem a odpočinkovou relax zónou.

Billa je na Olympijském festivalu partnerem padelu, tedy sportu na pomezí tenisu a squashe. Kromě toho připraví pro děti a dobrovolníky zdravé svačinky za téměř dva miliony korun. Návštěvníci pak budou moci ochutnat pokrmy připravované z jejích produktů v cateringové zóně v Olympijském kempu. 

T-Mobile, oficiální partner Českého olympijského týmu, nabídne ve spolupráci s Českým svazem cyklistiky pumptrackovou zónu, kde si budou moci návštěvníci vyzkoušet tuto disciplínu. Součástí aktivace bude také možnost recyklace starého mobilního telefonu a soutěž o nový T Phone a další ceny. 

Visa, jež se řadí mezi mezinárodní olympijské partnery, se spojuje s parkourem. V rámci své zóny poskytne lekce této disciplíny pro děti z dětského domova, na programu bude i vystoupení parkouristy Michala Pokorného. Součástí budou rovněž soutěže a interaktivní výzvy o ceny. Návštěvníci, kteří budou na místě platit vstupné na Olympijský festival pomocí karty Visa, obdrží 10% slevu. K dispozici bude také donation kiosek, kde bude možné si pořídit olympijské selfie, a tím podpořit olympijskou nadaci. Dárci budou navíc oceněni speciální vizuální prezentací na hlavním pódiu. 

Další mezinárodní olympijský partner – společnost Coca-Cola – bude mít u jezera Most speciální experiential zónu pro svou značku Vitaminwater, kde bude interaktivní vybavení a posezení s hudbou. Probíhat zde bude i sampling. Značka Fuze Tea se zase spojuje se sportovištěm na orientační běh. Kromě toho se značka Powerade spojuje s pořadem Lifehacky olympioniků, který odhaluje přístup jednotlivých olympioniků k tréninku, stravě i samotné přípravě na zápas či závod. 

Samsung rovněž jako globální partner olympiády podporuje na Olympijském festivalu plavání. U jezera Most má značka připravenou zážitkovou zónu, kde si návštěvníci budou moct vyzkoušet na vlastní kůži nové funkce Galaxy AI a zasoutěžit si třeba i o nejnovější skládací telefon Galaxy Z Flip6. Pro děti bude připraven dětský koutek, kde si kreativní duše vyzkouší funkci AI Drawing. Obrázek si mohou na místě vytisknout a odnést na památku.

Partnerem atletického sportoviště je značka Orlen. Na atletické dráze na sprinty s časomírou si účastníci budou moci vyzkoušet trénink pod vedením trenérů z různých sportovních klubů, nebo i s olympijskou medailistkou a ambasadorkou Olympijského festivalu Barborou Špotákovou. Připravena bude i chill-out zóna nebo bude možné se vžít do role sportovců v Orlen Vervaboji, sestávajícího se z pěti aktivit – Efecta výzva, Stop Cafe hotdogování, Verva trefa, Stop Cafe rozstřel a Orlen skok do výšky. Kromě toho chystá Nadace Orlen populárně-naučnou show, jež představí chemii jako moderní, atraktivní obor s praktickým využitím. V plánu je i setkání s hráči hokejového klubu HC Verva Litvínov.

-stk-