Olympijský tým zapojil CGI, „oblékl" Eiffelovu věž

pátek, 26. července 2024, 09:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Video Českého olympijského výboru na podporu českých olympioniků pracovalo s virtuálním převlekem Eiffelovy věže do české nástupové kolekce.

Zdroj: Český olympijský výbor

Zdroj: Český olympijský výbor

Nejznámější památka hlavního města Francie se „oblékla" do trenčkotu z nástupové kolekce návrháře Jana Černého. Tento dojem vyvolalo počítačem vytvořené video (CGI) na sociálních sítích Českého olympijského týmu.

„Video samozřejmě není reálné, ale cílem bylo upoutat pozornost k Česku. A to se povedlo. Nástupová olympijská kolekce už byla ve výběrech BBC, italské televize, Mezinárodního olympijského výboru a medializaci kolem ní jsme využili i pro digitální komunikaci,” řekl Tomáš Houska, šéf digitálních médií ČOV.

„V tvůrčím týmu přímo v Českém domě v Paříži máme 20 specialistů, mezi nimi i motion grafika a CGI experta. Většinu obsahu tvoří videa pro sociální sítě i internetovou televizi czechteam.tv. Ta překonala už před hrami 1 milion zhlédnutí,” doplňuje Václav Blahout zodpovědný za digitální distribuci obsahu při OH v Paříži.

Olympiádu lze sledovat v mobilní aplikaci Olympijský tým a v rámci spolupráce s mediálním domem CNC i na jeho webech.

Mediální partneři Českého olympijského týmu Česká televize a Český rozhlas mají svá studia postavená přímo v areálu Českého domu v Paříži a poskytují přímé přenosy a zpravodajský servis ze sportů s českou účastí.

Hlavním producentem programu Českého domu je Jan Šebek, který má za sebou projekty jako #kulturažije či festivalovou televizi Kviff.tv Live. 

-mav-