Prima natáčí pohádkovou minisérii Zrození alchymistky

pondělí, 22. července 2024, 09:35 Aktuality, TV MediaGuru

Na pohádky Princezna zakletá v čase a Princezna zakletá v čase 2 navazuje chystaná minisérie televize Prima Zrození alchymistky.

Zrození alchymistky, zdroj: FTV Prima

Zrození alchymistky, zdroj: FTV Prima

TV Prima natáčí pohádkovou minisérii Zrození alchymistky, která chce navázat na pohádky Princezna zakletá v čase a Princezna zakletá v čase 2. Příběh autorů Petra Kubíka a Lukáše Daniela Paříka o učednici alchymie Arianě uvede v premiéře televize Prima. Termín vysílání zatím neuvedla. 

Seriál Zrození alchymistky zavede diváky do školy alchymistů, kde se hlavní hrdinka, dvanáctiletá Ariana, postupně stává alchymistkou. Učí se nejen alchymistickému umění, ale také pátrá po svém původu a snaží se zjistit, kdo jsou její rodiče. Hlavní roli získala mladá herečka a dětská dabérka Magdalena Müller.

Fanoušci Princezny zakleté v čase se v novém příběhu opět setkají s alchymistou Archivaldem, nejvyšší autoritou ve škole alchymistů, v podání Romana Zacha a zlou čarodějnicí Murien, kterou ztvárňuje Simona Zmrzlá. V dalších dospělých rolích se objeví Cyril Dobrý a Sára Korbelová jako učitelé alchymie Lora a Mertur nebo Anna Jiřina Daňhelová v mužské roli podivína Mistra Ida. Do rolí Arianiných přátel a spolužáků byli obsazeni dětští herci Krištof Koníček, Veronika Bartáková, Yelizaveta Babyna, Anna Krejčí a Bernard Krejča. Kromě dětí jsou součástí příběhu také zvířata – psi, sovy, krkavci, koně.

-mav-