Prima zavedla na CNN Prima News titulky pro neslyšící

pondělí, 29. července 2024, 16:30 Aktuality, TV MediaGuru

Prima přidává ke svým pořadům na stanici CNN Prima News za pomoci strojového učení automaticky generované titulky. Využít je mohou neslyšící diváci v rámci terestrického vysílání.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Skupina Prima přidala k lineárnímu vysílání zpravodajské stanice CNN Prima News software vytvořený technologickou společností exe, který automaticky převádí mluvenou řeč do psané podoby. Divákům se zobrazí jako titulky v obraze.

„Tento nástroj funguje na všech televizích v rámci terestrického vysílání, stačí zapnout volbu skrytých titulků. Titulky ale předáváme i dalším operátorům. Záleží na nich, zda je pustí dále do svých sítí. Tato služba je dostupná u všech pořadů na CNN Prima News, nespouští se pouze během reklamních sdělení,“ popsal Patrik Slavík, ředitel televizní techniky skupiny Prima.

„Primárním cílem této technologie je zprostředkovat televizní vysílání širšímu okruhu diváků v reálném čase,“ dodal Richard Hrabovský, generální ředitel Exe.

Prima už dříve zavedla audio popisy děje mVoice pro slabozraké a nevidomé diváky na všech svých kanálech, které podporují distribuci signálu AD (Prima, Prima Love, Prima Star, Prima Krimi, Prima Cool, Prima Max a Prima Show).

Technologie umělé inteligence (AI) využívá skupina Prima i pro správu oficiálních profilů CNN Prima News a lifestylových magazínů na sociálních sítích. Obchodní zastupitelství Media Club zase zakomponovalo umělou inteligenci do optimalizace klientských kampaní.

-mav-