Radio Energic opustilo DAB+, zůstává online

čtvrtek, 11. července 2024, 13:25 Aktuality, Rádio MediaGuru

Mladoboleslavská rozhlasová stanice Radio Energic odešla ve středu 10. července z platformy DAB+. Její signál už tak není možné naladit pozemně.

Jednatel a programový ředitel stanice Tomáš Veselý. Zdroj: Radio Energic

Jednatel a programový ředitel stanice Tomáš Veselý. Zdroj: Radio Energic

Česká rozhlasová stanice Radio Energic, která odstartovala loni na podzim, už není k dispozici v pozemním digitálním vysílání. Ze svého multiplexu ji odpojil provozovatel sítě TELEKO DAB. Oficiálním důvodem k odchodu stanice z této platformy má být v současné době nedostatečné pokrytí, které neumožňuje stanici de facto prodávat celoplošnou reklamu a získat tak nové inzerenty. Energic by se rád do DAB+ vysílání vrátil po vybudování celoplošných sítí.

V komentáři k ukončení DAB+ distribuce Energicu se vyjádřil i telekomunikační expert a koordinátor projektu COLOR DAB+ Jakub Melín. „V Rakousku stát vyčlenil další finance na podporu DAB+ vysílání. V Německu se DAB+ podporuje taktéž, třeba v Sasku odpustili poplatky za kmitočty. V ČR proběhla aukce, kde si provozovatelé museli frekvence koupit a k tomu za ně budou i poté platit horentní každoroční poplatky za využívání kmitočtů státu,“ postěžoval si mj. Melín.

-lukpol-

Rádio Energic se obchodně spojuje s Mediashow Digital

čtvrtek 13. června 2024

Digitální Radio Energic zahájilo PR a marketingovou kampaň

pondělí 6. května 2024

Nové hudební Rádio Energic získalo licenci

čtvrtek 4. května 2023