Refresher má nové vedení, vyměnil část redakce

čtvrtek, 1. srpna 2024, 08:10 Lidé MediaGuru

Web Refresher.cz změnil vedení a vyměnil část redakce. Vysvětluje to nutností reagovat na změny na mediálním trhu.

Nové vedení českého Refresheru. Zleva: Veronika Patzeltová, Patrik Feňuš, Bára Riessová, Tomáš Hrábek. (Foto: Dominika Dostálková / Kolektor Cafe)

Nové vedení českého Refresheru. Zleva: Veronika Patzeltová, Patrik Feňuš, Bára Riessová, Tomáš Hrábek. (Foto: Dominika Dostálková / Kolektor Cafe)

Novým šéfredaktorem webu pro „moderní" generaci Refresher.cz se stal Tomáš Hrábek, který předtím 12 let působil jako stratég a kreativec v reklamních agenturách YYY a Symbio. Vedení doplnila také Veronika Patzeltová v pozici People Partner, pozici Country Heada českého Refresheru zastává od začátku roku Patrik Feňuš. Šéfkou kreativy zůstává Bára Riessová, která v Refresheru působí od roku 2022.

Vedení doplňují Patrik Války, který má na starosti byznys a strategické operace pro CZ & SK a šéfka inovací CZ & SK Sára Sarvašová. Oba působí v Refresheru od roku 2019. CEO Refresheru je i nadále Gábor Boros.

Vedle změn ve vedení se obměnila také redakce webu. „Mediální trh prochází velkými, až drastickými změnami. Standardní i online média se otřásají v základech či přímo zanikají. Proto chceme být o krok napřed, zůstat relevantními a zachovat si pozici lídra v inovacích. K tomu je žádoucí jasná strategie a strukturální i personální změny,“ uvedl Feňuš. „Rozloučili jsme se s částí redakce a content týmu. Měníme strukturu, nástroje a procesy a na podzim připravujeme nové, neotřelé formáty. To je jediný způsob, jak nejen přežít, ale moct dál růst a inovovat,“ dodal.

Část stávajících redaktorů se s novým vedením neshodla na dalším směřování. 

Český Refresher je odnoží stejnojmenného slovenského projektu, navštěvuje ho až 1,7 milionu uživatelů měsíčně. Nejen mladé generaci přináší novinky a trendy ze světa hudby, módy, sportu, technologií, zdraví, lidských práv a dalších oblastí. Kromě lifestylového média Refresher v roce 2023 spustil také zpravodajský projekt Refresher News, který informuje o aktuálním dění a společenských tématech.

-mav-