Seznam Zprávy uvedly Magazín SZ, vede ho Rudovská

čtvrtek, 18. července 2024, 13:45 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Seznam Zprávy spustily nový volnočasový a lifestylový magazín s názvem Magazín SZ, který řídí Lada Rudovská.

Lada Rudovská, zdroj: Seznam.cz

Lada Rudovská, zdroj: Seznam.cz

Magazín SZ nově doplňuje zpravodajský web Seznam Zprávy o články s volnočasovými tématy, jako je cestování, architektura, historie, gastronomie či životní styl. Vedoucí redaktorkou se stala Lada Rudovská, která nastoupila do Seznam Zpráv v červnu. V minulosti pracovala na pozici šéfredaktorky magazínu Elle či byla ředitelkou lifestylových redakcí časopisů Cosmopolitan a Harper´s Bazaar.

Nová sekce na Seznam Zprávách rozšiřuje webové portfolio internetové jedničky Seznam.cz o magazínový obsah.

„Vzdělaní, ekonomicky, profesně i osobně spokojení lidé, na které Seznam Zprávy cílí, jsou také nadstandardně zvídaví. Kromě kvalitních informací ve zvýšené míře hledají inspiraci pro moderní život. Chtějí rozumět lifestylovým trendům a souvislostem, aby si naplno užili svůj volný či rodinný čas. Vidíme tam prostor pro další růst zásahu v naší klíčové čtenářské skupině,“ říká Jakub Unger, ředitel divize Zpravodajství a rádií Seznam.cz.

Čtenáři nebo posluchači (články je možné konzumovat i v audio podobě díky vlastním AI technologiím, které Seznam.cz využívá) v nové sekci najdou rubriky Cestování, Jídlo, Životní styl, Architektura, Historie, Technika, Sport a Kultura. A to formou rozhovorů, reportáží, foto kvízů, příběhů, tipů a rad, či třeba psaných seriálů.

Lada Rudovská začínala svou doposud třicetiletou kariéru ve zpravodajství celostátních deníků, později se věnovala časopisům. Pracovala jako šéfredaktorka filmového titulu Premiere nebo české edice módního magazínu Elle. Později se jako ředitelka lifestylových redakcí a publisherka starala o portfolio několika měsíčníků jako Harper’s Bazaar, Cosmopolitan, Esquire, Moje Psychologie, FOOD, Dieta a další.

-mav-