Soud povolil TV Barrandov reorganizaci, může trvat přes rok

středa, 31. července 2024, 15:40 TV MediaGuru

Městský soud v Praze povolil provozovateli TV Barrandov reorganizaci. Firma tak může zahájit ozdravný proces, investorem má být fond IFIS.

Zdroj: TV Barrandov

Zdroj: TV Barrandov

Městský soud v Praze dnes na návrh Barrandov Televizní Studio (BTS), provozovatele TV Barrandov, povolil její reorganizaci. Dalším krokem bude schůze věřitelů svolaná na začátek prosince, kde proběhne hlasování o znaleckém posudku na majetek společnosti, následně budou věřitelé hlasovat o reorganizačním plánu BTS.

Většina věřitelů návrh na reorganizaci podpořila ještě před podáním návrhu na Městský soud v Praze. Půjde-li vše podle předpokladů, mohla by být reorganizace BTS dokončena v horizontu 12 až 18 měsíců.

„Věříme, že jsme na dobré cestě k očištění a celkové stabilizaci televize, což nám umožní soustředit se na další programový rozvoj,“ uvedla Andrea Geyer, výkonná ředitelka společnosti Empresa Media, jež BTS majoritně vlastní.

Jak už jsme dříve informovali, společnost IFIS akvizice II, vlastněná investičním fondem IFIS, je ochotna financovat provedení reorganizačního plánu Barrandov Televizní Studio.

Reorganizační plán předpokládá poskytnutí úvěru firmou IFIS i její vstup do společnosti Barrandov Televizní Studio, a to zvýšením základního kapitálu v podobě upsání nových akcií investora – základní kapitál se má zvýšit z nuly na 5 mil. Kč. IFIS se tak stane jediným akcionářem firmy

Firma provozující vysílání TV Barrandov má závazky 996 milionů Kč, které nedokáže splácet. K největším věřitelům patří společnosti Czech Digital Group (České Radiokomunikace), Gomanold nebo Knowlimits.

Majoritu ve společnosti Barrandov Televizní Studio drží společnost Empresa Media (99 %), vlastněná Janem Čermákem. Bývalému většinovému majiteli a generálnímu řediteli Jaromíru Soukupovi stále patří jedna akcie. 

O souhlas s reorganizací žádá soud také společnost Media Master, která je od června v insolvenčním řízení.

-mav-

Soukup má přijít i o podíl v Media Master, ukazuje plán

středa 31. července 2024

TV Barrandov čeká na reorganizaci, investovat ji má fond IFIS

úterý 23. července 2024