Soukup má přijít i o podíl v Media Master, ukazuje plán

středa, 31. července 2024, 12:30 Reklama, TV MediaGuru

Také do společnosti Media Master, která zajišťuje prodej reklamního televizního času a reklamního prostoru v tištěných médiích, by měla vstoupit firma IFIS akvizice II.

Jaromír Soukup, zdroj: TV Barrandov

Jaromír Soukup, zdroj: TV Barrandov

Jaromír Soukup by měl přestat ovládat i společnost Media Master (MM), vyplývá z reorganizačního plánu společnosti, která je od 20. června v insolvenčním řízení. Stejně jako v případě společnosti Barrandov Televizní Studio (BTS), která provozuje vysílání TV stanic skupiny Barrandov, by se vlastníkem stal nový investor - fond IFIS akvizice II. Vyplývá to z reorganizačního plánu zveřejněného v Insolvenčním rejstříku.

Podstatou reorganizace je získání finančních prostředků od investora formou vypořádacího úvěru, který bude použit k uspokojení nezajištěných věřitelů. Použije se také na snížení základního jmění a jeho následné navýšení. Dojde tak k zániku stávajícího 100% podílu současného jediného společníka, kterým je Jaromír Soukup, a nabytí nového 100% podílu investorem. „Uvedenými opatřeními dojde k restrukturalizaci pohledávek věřitelů a zároveň ke změně ovládající osoby Dlužníka a tím i jeho vedení, když tento reorganizační plán zakotvuje změnu dosavadního jediného jednatele," stojí v návrhu.

Celková výše pohledávek nezajištěných věřitelů činí 652 mil. Kč. V případě, že Media Master získá souhlas s reorganizací, představuje odhadovaná míra uspokojení věřitelů 6 %. Pokud Media Master skončí v konkurzu, je míra uspokojení odhadovaná na 5,38 %. Největší nezajištěné závazky Media Master se vztahují k firmám: Médea (155 mil. Kč), Knowlimits Group (85 mil. Kč - dlužník tento závazek rozporuje), Barrandov Televizní Studio (57 mil. Kč), Empresa Media (10 mil. Kč) a Media Club (3 mil. Kč). Media Master dluží i Jaromíru Soukupovi, a to 2,8 mil. Kč.

Reorganizační plán dále počítá s udržením provozu společnosti Media Master a za podpory investora se snižováním a optimalizováním nákladů. Zároveň se počítá i s reorganizací společnosti Barrandov Televizní Studio.

Společnost Media Master donedávna tvořila koncern s Barrandov Televizní Studio, protože jediný společník MM Jaromír Soukup byl i nepřímým 50% akcionářem BTS. Na jaře ale došlo ke změně akcionáře Empresa Media, která vlastní majoritní podíl v BTS. Empresa Media má nyní dva akcionáře Jana Čermáka a jím vlastněnou společnost S-24 Holding. V důsledku této změny nepodléhají MM a BTS jednotnému koncernovému řízení. Pokud ale reorganizační plány BTS a MM schválí soud, obě firmy se vlastnicky propojí pod společností IFIS akvizice II.

Media Master zastupuje média při prodeji reklamního času a prostoru, reklamních služeb a konzultační činnosti. Mezi zastupovaná média patří TV Barrandov, Kino Barrandov, Barrandov Krimi nebo časopisy Týden, Instinkt, Sedmička a Interview.  

-mav-

TV Barrandov čeká na reorganizaci, investovat ji má fond IFIS

úterý 23. července 2024