Tesco instaluje v prodejnách digitální obrazovky

úterý, 16. července 2024, 10:00 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

V 36 vybraných prodejnách po celé republice nainstalovalo Tesco 108 digitálních obrazovek. 

Zdroj: Tesco

Zdroj: Tesco

Tesco rozšiřuje síť svých in-store médií. Ve 36 vybraných prodejnách v České republice nainstalovalo 108 digitálních obrazovek. Po pilotní fázi je dodává i do dalších obchodů. 

„Rozšířením mediálního mixu o digitální obrazovky v našich prodejnách reagujeme na trend zájmu o dynamický obsah ze strany zákazníků. Využitím dalšího kanálu na místě prodeje se významně zvyšuje jednak mediální dosah daného obsahu, ale také povědomí o značce, nabízené službě, produktu, kampani a má tak velký vliv na jejich vnímání u zákazníků a samozřejmě prodeje,“ uvádí Zuzana Grinčová, marketingová ředitelka ve společnosti Tesco ČR.

Od rozšíření mediální sítě si Tesco slibuje zvýšení efektivity kampaní vedoucí k nárůstu prodejů. Podle řetězce je u zákazníků, kteří jsou vystaveni třem mediálním kanálům, 3,8krát větší pravděpodobnost, že nakoupí daný produkt, než u těch, kteří jsou vystaveni pouze jednomu kanálu. Zákazníci vystavení čtyřem kanálům utrácejí 5,3krát více ve srovnání s těmi, kteří jsou vystaveni pouze jednomu kanálu. 

Kampaně využívající digitální obrazovky vykazují 33% nárůst prodejů a 34% nárůst počtu zákazníků, kteří si produkt koupí. Pohyblivá reklama je navíc 2,5krát účinnější než statické displeje. 

Novinku Tesco přestavilo partnerům z řad dodavatelů na prvním Tesco Media Supplier Forum, které se konalo v červnu ve spolupráci s firmou Dunnhumby

-stk-