Tiskovým mluvčím fotbalové Sparty se stává Pavel Jína

pondělí, 1. července 2024, 12:35 PR, Lidé MediaGuru

Pavel Jína nastupuje na pozici tiskového mluvčího fotbalového klubu AC Sparta Praha. 

Pavel Jína, zdroj: Škoda Auto

Pavel Jína, zdroj: Škoda Auto

Novým tiskovým mluvčím A týmu fotbalového klubu AC Sparta Praha je Pavel Jína, přichází z mladoboleslavské Škoda Auto, kde pracoval posledních sedm let v komunikaci. 

„Moc a moc se na to těším. A i když vím, že budu mít jakožto zaměstnanec nesportovního úseku na výsledky spíše mizivý vliv, budu se maximálně snažit přispět svou trochou k tomu, abychom byli všichni na Spartě nadále díky společným úspěchům spokojení,“ uvádí Jína ke svému novému působišti. 

Dosavadní mluvčí AC Sparta Praha Ondřej Kasík na síti X oznámil, že nadále zůstává v pozici ředitele komunikace. Členy týmu jsou dále SLO Dan Peterka a mluvčí B-týmu Václav Talácko. „Rozdělení našich kompetencí a odpovědností nyní komunikujeme ke kolegům a k médiím," dodal.

V mladoboleslavské automobilce začínal Pavel Jína v oddělení Komunikace produktu, kde zodpovídal jako tiskový mluvčí za celosvětovou komunikaci vybraných modelů. Od listopadu 2019 působil jako mluvčí českého zastoupení. Za rok 2022 získal ocenění Nejlepší mluvčí soukromého sektoru. V poslední době měl na starosti celosvětovou komunikaci prodejních a finančních výsledků, aktivit na mezinárodních trzích včetně Indie či asijských trhů a také globálních sponzoringových aktivit. Zodpovědný byl i za téma gigafactory. Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze. 

-stk-