Tomáš Braverman nastupuje jako CEO Slevomatu

pondělí, 15. července 2024, 10:15 Aktuality, Lidé MediaGuru

V čele portálu Slevomat střídá Tomáš Braverman Matěje Dvorského. 

Tomáš Braverman, zdroj: Slevomat

Tomáš Braverman, zdroj: Slevomat

Na pozici generálního ředitele zážitkového portálu Slevomat nastupuje Tomáš Braverman, který střídá Matěje Dvorského. Braverman přichází ze společnosti Heureka Group, kde působil deset let jako generální ředitel celé skupiny. Dvorský po odchodu Ladislava Veselého jako interim CEO působil tři a půl měsíce, nyní se vrací na pozici komerčního ředitele.

Výběrové řízení na nového generálního ředitele začalo už ke konci roku 2023, když dlouholetý ředitel Slevomatu Ladislav Veselý oznámil přání odejít na otcovskou dovolenou. Výsledky výběrového řízení s vítězným kandidátem Tomášem Bravermanem byly oznámeny v dubnu letošního roku. „Slevomat má skvělou strategickou pozici v oblasti e-commerce i cestování a má ohromný potenciál k dalšímu růstu. Nyní je pro mě klíčové sejít se se všemi novými kolegy, nasát jejich know-how a teprve pak rozhodovat o dalším směřování. Moc se těším, až budu moct uplatnit své zkušenosti z desetiletého vedení Heureka Group," říká Tomáš Braverman, nový CEO společnosti Slevomat.

Do nástupu Bravermana na pozici zastupujícího ředitele od dubna působil Matěj Dvorský. „Slevomat s příchodem letní sezóny ukázal, že Češi mají velkou chuť cestovat a oceňují při tom výhodné nabídky. Nejen díky tomu jsme zvládli od dubna zpracovat enormní množství poptávky po letních dovolených, kdy stoupl zájem hlavně o zahraniční destinace. Jsem tak rád, že společnost ve stabilním růstu můžu předat dál,“ zhodnocuje bývalý interim CEO Dvorský.

Slevomat loňský rok uzavřel s tržbami 3,4 miliard korun, které oproti roku 2022 vzrostly o pětinu. Navzdory poklesu e-commerce sektoru tak hlásí stabilní růst. Ze 70 % tvoří tržby nabídky ze segmentu cestování.

K 15. červenci také vychází nový díl Podcastu Tomáše Bravermana, ve kterém nový CEO Slevomatu zpovídá předchozího ředitele společnosti Ladislava Veselého. Kromě úvah nad e-commerce segmentem se baví i o transformaci Slevomatu ze slevového byznysu na cestování nebo o firemní kultuře vládnoucí v jeho kancelářích.

-stk-