Trdlokafe vstupuje pod značkou Twistcafe do USA

čtvrtek, 25. července 2024, 12:45 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Svou první pobočku v USA otevřelo Trdlokafe pod značkou Twistcafe v Los Angeles.

Pod značkou Twistcafe otevírá Trdlokafe svou první pobočku v USA, zdroj: Trdlokafe.

Pod značkou Twistcafe otevírá Trdlokafe svou první pobočku v USA, zdroj: Trdlokafe.

Český franšízový řetězec Trdlokafe otevřel svou první pobočku pod značkou Twistcafe v USA. Nová provozovna se nachází přímo na Venice Beach v Los Angeles před oblíbenou posilovnou Arnolda Schwarzeneggera. Do konce roku 2024 plánuje v USA otevřít dalších šest poboček.

Otevření pobočky na území USA naplňuje vizi společnosti o globální expanzi této české franšízové sítě. První dny po otevření naznačují, že by výkon prodejny v Kalifornii mohl být srovnatelný, nebo dokonce lepší než na pražské Karlově ulici, která je zatím nejvýkonnější prodejnou celé sítě a generuje měsíční čistý zisk více než 400 tisíc korun.

„Otevření pobočky na Venice Beach je pro nás obrovským úspěchem a důležitým krokem v rámci našeho směřování. Věříme, že náš koncept osloví americké zákazníky stejně jako ty evropské. Expanze do USA byla dlouho naším snem. Americký trh nabízí obrovský potenciál a jsme nadšeni z příležitostí, které nám tato expanze přináší,“ komentuje CEO společnosti Radek Klein

Trdlokafe dosud otevřelo 230 poboček. V roce 2024 se síť, kterou vlastní Radek Klein, Miroslav Švára, Ladislav Truxa a Zdeněk Pavlíček, rozrostla na více než 330 prodaných prodejen a dále expanduje. Jen za první polovinu tohoto roku podepsali 226 nových franšízantů a rozjeli několik nových projektů. 

Otevírání poboček v klíčových světových městech, stejně tak jako expanze na americký trh, jsou součástí širší strategie Trdlokafe. Do konce roku plánuje otevření dalších šesti poboček v USA, mezi nimi jednu přímo na Sunset Boulevard v Miami a další v prestižním Oculus World Trade Center v New Yorku. „V rámci naší globální strategie plánujeme v tomto roce  podepsat ještě dalších nejméně 200 poboček v Evropě, Spojených státech a v Asii, což je nejvíce za celou historii Twistcafe Group. Naším cílem je přinést Twistcafe do každého kouta světa, kde je o něj zájem. Otevření první pobočky v USA je dalším krokem k naplnění této vize,“ dodává Klein. 

Trdlokafe všechny své prodejny buduje jako ready-made podnikání pro franšízanty. Ti si takovou prodejnu s trdelníky a kávou mohou koupit jako investiční nástroj s průměrnou roční návratností +33 %. Trdlokafe pro ně najde místo, prodejnu kompletně vybuduje, nabere personál a prodejnu otevře a navíc se o ni pak i dlouhodobě může starat v rámci služby tzv. full managementu. „Prodejna na Venice Beach byla franšízantovi, který na ni čekal od dubna letošního roku, předána začátkem července. Od prvního dne má krásné tržby a návratnost investice v tomto případě odhadujeme do dvou let,” uzavírá Klein.

-stk-