TV Barrandov čeká na reorganizaci, investovat ji má fond IFIS

úterý, 23. července 2024, 06:45 TV MediaGuru

Provozovatel televize Barrandov už Městskému soudu v Praze doručil potřebné dokumenty a čeká na souhlas s reorganizací. Jejím investorem by měla být společnost IFIS akvizice II.

Zdroj: TV Barrandov

Zdroj: TV Barrandov

Společnost IFIS akvizice II, vlastněná investičním fondem IFIS, je ochotna financovat provedení reorganizačního plánu společnosti Barrandov Televizní Studio. Provozovatel televizní skupiny Barrandov je od letošního června v insolvenčním řízení. Městskému soudu v Praze v červnu předložil reorganizační plán. Soud si ještě ale vyžádal samostatný dokument v této věci, který společnost už poskytla. O schválení reorganizačního plánu soud zatím nerozhodl. Nabídka společnosti IFIS se má uskutečnit pouze v případě, že soud reorganizaci povolí, vyplývá z uložených dokumentů v Insolvenčním rejstříku.  

Reorganizační plán předpokládá poskytnutí úvěru firmou IFIS i její vstup do společnosti Barrandov Televizní Studio, a to zvýšením základního kapitálu v podobě upsání nových akcií investora – základní kapitál se má zvýšit z nuly na 5 mil. Kč. Pokud bude schválen reorganizační plán, bude to znamenat, že se IFIS stane jediným akcionářem firmy. Současní akcionáři nemají přednostní právo k účasti na plánovaném zvýšení základního kapitálu.

Majoritu ve společnosti Barrandov Televizní Studio drží společnost Empresa Media (99 %), vlastněná Janem Čermákem. Bývalému většinovému majiteli a generálnímu řediteli Jaromíru Soukupovi stále patří jedna akcie. Mezi drobnými akcionáři jsou také Matěj Forman, Petr Forman, Václav Marhoul, Státní fond kinematografie, Jan Dědeček, David Ondříček a Jan Šustera.

Jan Čermák, člen představenstva Barrandov Televizní Studio a jeho většinový majitel, v průvodním dopise soudu uvedl, že reorganizační plán byl již přijatý alespoň polovinou všech nezajištěných věřitelů, počítanou podle výše pohledávek. „Insolvenční soud by proto měl spojit s rozhodnutím o úpadku i rozhodnutí o povolení reorganizace dlužníka," dodal.

Firma provozující vysílání TV Barrandov má závazky 996 milionů Kč, které nedokáže splácet. K největším věřitelům patří společnosti Czech Digital Group (České Radiokomunikace), Gomanold nebo Knowlimits. Počet věřitelů je ale rozsáhlý, celkem jde o 90 subjektů. Mezi nimi i firmy skupiny Médea nebo samotný Jaromír Soukup.

Městský soud v Praze zahájil v červnu také insolvenční řízení se společností Media Master, která prodává reklamní čas a prostor pro TV Barrandov a Empresa Media. Media Master už předložila reorganizační plán, o kterém soud také ještě nerozhodl.

Většinu v TV Barrandov má Čermák, Soukup není v představenstvu

pátek 14. června 2024

TV Barrandov navrhuje reorganizaci, znovu čelí insolvenci

středa 19. června 2024

Čermák měl získat od Soukupa celou Empresu i TV Barrandov

úterý 14. května 2024

-mav-