TV Markíza zahájila vysílání kanálu Markíza Klasik

pondělí, 15. července 2024, 12:10 Aktuality, TV, Slovensko MediaGuru

Slovenská skupina Markíza zahájila vyslání své páté stanice. Jmenuje se Markíza Klasik a přináší archivní tvorbu.

Vizuál ke spuštění stanice Markíza Klasik, zdroj: Markíza

Vizuál ke spuštění stanice Markíza Klasik, zdroj: Markíza

Od pondělí 15. července 8:30 hodin zahájilo vysílání tematického kanálu slovenské televizní skupiny Markíza zaměřeného na starší televizní a filmovou produkci s názvem Markíza Klasik. Nový kanál odstartoval filmem Poklad na stříbrném jezeře

Nová stanice sází na klasické filmy a seriály. Vedle Vinnetoua a Old Shatterhanda přinese například seriály Pobřežní hlídka, Beverly Hills 90210, Rodina Addamsových, Alf, Zmije, Hvězdná brána, A-Tým, Kobra 11, Knight Rider nebo Herkules. Objeví se v prvním týdnu vysílání. K tomu přidá filmy jako Pulp Fiction - historky z podsvětí, Kmotr, Frajeři ve Vegas, Nesmiřitelní, Pokud se rozzlobíme, budeme zlí, Honba na ponorku, Lucky Luke či Souboj titánů. Počítá se i s československou klasikou – s filmy jako Vítr v kapse, Bony a klid, seriálem Chalupáři nebo show Možná přijde i kouzelník. Do vysílání zařadí i pořady z fondu TV Markíza.

Markíza Klasik je od svého startu součástí nabídek většiny nejvýznamnějších kabelových, satelitních či IPTV operátorů. Po zaregistrování je také k dispozici bezplatný SD stream na televizním webu Markiza.sk a v HD kvalitě lze stanici sledovat i prostřednictvím služby Voyo.

Stanice Markíza Klasik je pátým kanálem skupiny Markíza na slovenském televizním trhu. Doplňuje hlavní kanál TV Markíza a tematické Doma, Dajto a Markíza Krimi.

-mav-

Skupina Markíza spustí nový kanál Markíza Klasik

pondělí 3. června 2024