VLM upravuje kompetence v řízení centrálního obchodu

úterý, 9. července 2024, 12:00 Lidé, Tisk, Internet & Mobil MediaGuru

Od poloviny července dochází ke změně kompetencí v řízení centrálního obchodu VLM. Nová struktura řízení má navazovat na strategii skupiny zaměřené na zpravodajský a nezpravodajský obsah.

Jitka Afsahi, zdroj: VLM

Jitka Afsahi, zdroj: VLM

Mediální společnost Vltava Labe Media (VLM) mění od poloviny července kompetence v řízení centrálního obchodu. Ke změně dochází po zúžení představenstva VLM na čtyři členy a odchodu Petra Bednáře z čela digitálních médií.

Nově budou za jednotlivé týmy centrálního obchodu skupiny zodpovídat Jitka Afsahi, členka představenstva zodpovědná za nezpravodajský obsah, marketing, customer care a distribuci, která povede obchod magazínových značek, a Petr Marek, člen představenstva zodpovědný za zpravodajský obsah pod značkou Deník a tiskárny. Ten povede tým centrálního obchodu Deníku. Tým online obchodu bude řídit František Olbert, stávající ředitel regionálního obchodu VLM, který bude i nadále reportovat celému představenstvu.

Současná ředitelka centrálního a agenturního obchodu Jitka Beranová na konci července skupinu opouští. Do VLM přišla loni na jaře ze společnosti Burda International CZ (dnes BurdaMedia Extra).

Petr Marek, zdroj: VLM

Petr Marek, zdroj: VLM

František Olbert, zdroj: VLM

František Olbert, zdroj: VLM

„Změna ve složení představenstva VLM s sebou logicky přinesla přerozdělení odpovědností jeho členů za jednotlivé části skupiny a novou strategii. V ní, vedle classifieds a distribuce, klademe důraz především na zpravodajský a nezpravodajský obsah. I proto ve stejné logice měníme zodpovědnosti za části současného týmu centrálního obchodu, kdy týmy magazínových brandů a tým Deníku budou reportovat odpovědným členům představenstva,“ uvedl Vít Nantl, předseda představenstva a generální ředitel VLM.

„Vzhledem k tomu, že i v regionech dosahujeme výrazných nárůstů v přímém online obchodě a je pro nás neodmyslitelnou součástí celkové obchodní strategie, chceme, aby právě tato oblast byla do budoucna řízena a koordinována za celou firmu z jednoho místa,“ dodal Nantl.

Představenstvo VLM bude čtyřčlenné, post Petra Bednáře se rozdělí

pátek 28. června 2024

Petr Bednář opustí na konci června skupinu VLM

čtvrtek 16. května 2024

-mav-