VML povede Iva Welker, Bronislav Kvasnička odchází

středa, 31. července 2024, 10:40 Reklama, Lidé MediaGuru

Agentura VML k 31. červenci ruší strukturu dvou CEO a od 1. srpna ji povede na pozici CEO VML Česká republika Iva Welker, dosavadní CEO Local Business.

Iva Welker, zdroj: VML

Iva Welker, zdroj: VML

Agentura VML k 31. červenci ruší strukturu dvou CEO a od 1. srpna ji povede na pozici CEO VML Česká republika Iva Welker, dosavadní CEO Local Business. Bronislav Kvasnička, který zastával pozici CEO Global Business, z agentury odchází.

Agentura uvedla, že s touto změnou upouští od řízení byznysu dle geografické působnosti a bude ho rozvíjet na globálním i lokálním trhu ve sjednoceném přístupu napříč specializacemi, od kreativy, strategie až po marketingové technologie se zaměřením na CRM a umělou inteligenci.

Zrušení dvoukolejného řízení byznysu s ohledem na jeho lokální a globální povahu má být dalším krokem v rámci lokálního integračního plánu po globálním spojení agentur VMLY&R a Wunderman Thompson pod značku VML. „Cílem je, aby agentura uměla co nejlépe využít svých expertiz, svižně reagovala na potřeby klientů a její struktura zohledňovala aktuální potřeby byznysu i změny a vývoj na trhu obecně," zdůvodnila agentura.

„Chci velmi poděkovat Broňkovi za jeho několikaletou práci jak pro značku Wunderman Thompson, tak VML. Je velkým profesionálem, který agentuře věnoval kus svého profesního života a nadšení pro věc, a přeji mu jen to nejlepší v jeho další kariérní cestě,” říká David Lhota, Country Manager WPP Česká republika, a dodává: „Zároveň přeji Ivě hodně energie do rozvoje VML jako největší komunikační agentury na trhu. Iva se může opřít o tým zkušených profesionálů, ke kterým se během srpna přidá nový Chief Creative Officer, mezinárodně uznávaný Jake Barrow.”

„Jsme si vědomi toho, že firemní integrace vyžaduje mnoho měsíců intenzivní práce a průběžného ladění na mnoha úrovních. Proto k celém procesu přistupujeme s respektem. Konkrétně na českém trhu máme tu výhodu, že můžeme čerpat z relativně čerstvých zkušeností s integrací Young & Rubicam a Geometry v roce 2020 a navázat na to, co se osvědčilo,“ uvedla Iva Welker, nově jmenovaná CEO VML Česká republika.

Proces integrace se na jednotlivých trzích rozběhl podle lokálních integračních plánů letos v lednu, spojení dvou agentur VMLY&R a Wunderman Thompson globálně oznámila mateřská společnost WPP loni v říjnu.

-mav-