Začíná rebranding prodejen Electro World na Datart

neděle, 21. července 2024, 07:45 Aktuality, Retail MediaGuru

Electro World se mění na Datart, prodejny v Česku budou postupně sjednocené pod značku Datart.

Zdroj: Datart

Zdroj: Datart

Po schválení spojení zlínské skupiny HP Tronic (Datart) a Nay (Electro World) soutěžními úřady v Česku i na Slovensku začíná integrační fáze. Prodejny budou postupně sjednocené pod značku Datart, na Slovensku pod značku Nay. Proces zahrnuje kromě postupné integrace všech interních procesů, včetně logistiky, zákaznických služeb, nákupu, IT, HR či marketingu, i rebranding vybraných prodejen Electro World na značku Datart. 

„Z technického, časového i finančního hlediska je rebranding dlouhodobý a náročný proces. Provádíme jej proto postupně. Současně otevíráme nové a modernizujeme stávající prodejny Datart. Vše probíhá za plného provozu, aby nedošlo k omezení zákazníků. Každou prodejnu řešíme individuálně s ohledem na její stavební dispozice a umístění,“ popsal František Mikoška, obchodně marketingový ředitel Datartu.

V aktuální první fázi spojení probíhá komunikace směrem k zákazníkům. Spotřebitelé mohou v těchto dnech zároveň využít výprodej v prodejnách Electro World. 

Obě společnosti mají od regulačních orgánů povolení k vytvoření společného holdingu, které avizovaly v roce 2023. „Spojení HP Tronic a Nay je logickou odpovědí na dynamické změny na trhu,“ zdůvodnil František Mikoška.

-mav-

Electro World čeká rebranding, změní se na Datart

pátek 26. dubna 2024