Zpravodajská televize Newsmax je dostupná ve dvou verzích

středa, 17. července 2024, 11:20 Aktuality, TV MediaGuru

V České republice je možné sledovat dvě verze americké zpravodajské televize Newsmax. Oba programy jsou k dispozici online, satelitní distribuce skončila.

Zpravodajská televize Newsmax

Zpravodajská televize Newsmax

Zpravodajskou televizi Newsmax šíří ve své nabídce nadále operátor Skylink, satelitní distribuce prostřednictvím družice Astra 3B však byla v 28. týdnu ukončena. Newsmax už je šířen pouze online prostřednictvím internetové služby Skylink Live TV. Stanice má však i svou druhou verzi, která je k dispozici v rámci nabídky FAST kanálů multimediální služby Plex. Tato mutace nese označení Newsmax 2. Oba programy jsou šířeny ve vysokém rozlišení obrazu.

Newsmax je americký zpravodajský televizní kanál založený Christopherem Ruddym v roce 1998. Jeho cílem je poskytnout alternativu k hlavním zpravodajským kanálům se zaměřením na konzervativní hlediska. Stanice pokrývá širokou škálu témat, včetně politiky, zdraví, financí a světových událostí. Newsmax často podporuje republikánské politiky a kandidáty. Do povědomí se stanice dostala po prezidentských volbách v USA v roce 2020, kde poskytla platformu pro tvrzení o volebních podvodech a kritiku mainstreamových médií.

Newsmax 2, také známý jako Newsmax 2: The Headlines, je sekundární kanál nebo podznačka hlavního zpravodajského kanálu Newsmax. Obvykle se zaměřuje na poskytování nepřetržitého zpravodajství, aktuálních sdělení a nejnovějších zpráv. Newsmax 2 sdílí stejnou konzervativní perspektivu jako jeho mateřský kanál, je však více orientován na poskytování zpráv v reálném čase spíše než na obsah založený na názorech. Kontroverzní americká zpravodajská televize byla k dispozici v satelitní nabídce Skylinku od června 2022.

-lukpol-