Autoři podcastu Hodina Dějepichu se z Reflexu přesouvají na Forendors

pondělí, 26. srpna 2024, 10:10 Rádio MediaGuru

Podcast Hodina Dějepichu končí na Reflexu, jeho autoři se přesouvají na Forendors.cz, kde uvedou nový podcast HistoRIP.

Jan Studnička a Tereza Kujová, zdroj: Forendors.cz

Jan Studnička a Tereza Kujová, zdroj: Forendors.cz

Po vzájemné dohodě na konci září v Reflexu vyjde poslední díl podcastu Hodina Dějepichu. Její autoři, Tereza Kujová a Jan Studnička, chystají svůj v pořadí druhý projekt, který jejich fanoušci najdou na Forendors. Novinka se jmenuje HistoRIP. Bude mapovat nejzvláštnější a nejpozoruhodnější příběhy historie. První díl vyjde 4. října.

Po více než dvou letech spolupráce s Reflexem se autoři podcastu Hodina Dějepichu, Tereza Kujová a Jan Studnička, rozhodli směřovat své projekty mimo mediální dům CNC. Fanouškům a posluchačům to autoři sami oznámí v epizodě, která vychází dnes večer.

„Rozhodnutí ukončit naši spolupráci s Reflexem bylo náročné. Za ty více než dva roky jsme společně vytvořili skvělý podcast, na který jsme pyšní. Od října se plně přesouváme na Forendors. Již rok tam tvoříme pořad Stanice hrůzy. Za poslední rok jsme tak měli srovnání tvorby na vlastní pěst i se zázemím velkého mediálního domu. A rozhodli jsme se vykročit pouze na vlastní nohu. Ke konci září tak oba s Honzou Reflex opouštíme a budeme se naplno věnovat naší společné autorské tvorbě. Budeme pokračovat ve Stanici hrůzy a 4. 10. přidáme první epizodu novinky HistoRIP," říká Tereza Kujová.

„Spolupráce s Reflexem byla pro nás všechny obohacující. Nyní však cítíme, že nastal čas posunout se s našimi projekty novým směrem a realizovat nové tvůrčí vize. Hodina Dějepichu ukončí své působení závěrečnou epizodou 30. září 2024. Děkujeme všem, kteří podcast sledovali a podporovali," doplňuje za autorské duo Jan Studnička.

Nová epizoda podcastu HistoRIP vyjde každé pondělí. Předplatitelé na Forendosr získají i bonusové epizody, záznamy z živáků a budou mít přístup na HistoRIP Discord. Během září mohou také získat předplatné podcastu za sníženou cenu. Připojit se k předplatnému novinky HistoRIP nyní vyjde na 120 korun, od října pak bude standardní cena předplatného 150 Kč.

Autoři nyní novinku představují v krátké nulté epizodě. Dostupná je na všech platformách. První regulérní díl podcastu HistoRIP vychází v pátek 4. října a druhý v pondělí 7. 10. Nové epizody najdou podporovatelé každé pondělí na Forendors. Ochutnávky jednotlivých epizod pak budou dostupné na ostatních podcastových platformách vždy v úterý.

První krátkou informační epizodu HistoRIP publikovali autoři dnes ráno. K dispozici je na Forendors, Spotify a YouTube.

K odchodu autorů podcastu se vyjádřil i šéfredaktor Reflexu Martin Bartkovský. „Jsme všichni natolik dospělí, abychom se dokázali rozloučit hezky," řekl.

-mav-