Canal+ točí v Česku thriller Moloch, tváří je Donutil

středa, 14. srpna 2024, 11:25 Aktuality, TV MediaGuru

Herec Miroslav Donutil je letos na podzim opět v kurzu. Kromě nováckého seriálu Záhadné případy je o něm aktuálně slyšet také v souvislosti s thrillerem Moloch produkovaný Canalem+.

Miroslav Donutil v roli prezidenta České republiky. Zdroj: Canal+

Miroslav Donutil v roli prezidenta České republiky. Zdroj: Canal+

Třídílný politický thriller Moloch, který se odehrává v současném světě vysoké politiky a tajných služeb ve střední Evropě, zahájil natáčení v Česku. Série, jejíž premiéra je plánována na jaro 2025 na platformě Canal+, má přinést „napětí, intriky a nečekané zvraty". V hlavních rolích se představí Miroslav Donutil jako prezident České republiky a Jan Révai jako investigativní novinář Martin Braun. K nim se přidá polská herečka Eliza Rycembel, která ztvární mladou online vyšetřovatelku Julii.

Příběh Molochu se točí kolem atentátu na českého prezidenta, po kterém se Martin Braun a Julie vydávají na nebezpečnou cestu za pravdou. Jejich pátrání je zavede do světa, kde se prolínají zájmy tajných služeb, mezinárodní politiky a neviditelných sil, které udělají cokoliv, aby pravda zůstala skryta. „S touto sérií přinášíme divákům zcela aktuální a inovativní obsah ve standardech společnosti Canal+," uvedla producentka Lada Dobrkovská.

Na vzniku minisérie se mj. podílejí scenárista Štefan Titka a producent Vratislav Šlajer, držitel ceny International Emmy. Režie se ujal Lukáš Hanulák, který zdůraznil význam propojení moderního politického thrilleru se současnou evropskou situací. Natáčení, které začalo 22. července v Česku, bude pokračovat na Slovensku a Ukrajině.

-lukpol-