Česká televize stáhla z HbbTV lištu ČT24

pátek, 2. srpna 2024, 11:25 Aktuality, TV MediaGuru

Zpravodajská lišta tematického kanálu ČT24 už není součástí doplňkových služeb České televize dostupných přes virtuální červené tlačítko, technologii HbbTV.

Liště zpravodajského kanálu ČT24 ve verzi lineárního vysílání. Repro: ČT24

Liště zpravodajského kanálu ČT24 ve verzi lineárního vysílání. Repro: ČT24

Zpravodajská lišta je trvale součástí tematického kanálu ČT24, ovšem jako klasický prvek v obraze. Jejím umístěním do prostředí HbbTV bylo možné sledovat aktuální dění na kterémkoliv kanálu České televize. Divák musel mít televizor nebo set-top box s podporou hybridního vysílání označovaného obecně jako virtuální červené tlačítko. K odstranění aplikace Lišta ČT24 z HbbTV menu veřejnoprávního vysílatele došlo krátce po skončení fotbalového Eura 2024.

„Lišta ČT24" byla spuštěna jako součást HbbTV služeb České televize 15. dubna 2013, takže její provoz byl ukončen po více než deseti letech. Výhodou tohoto prvku byla skutečnost, že ho bylo možné rozliknout a okamžitě vidět všechna sdělení, která jsou v něm umístěná. V minulosti fungovala zpravodajská lišta také jako aplikace, kterou ČT spustila v srpnu 2010. HbbTV České televize aktuálně nabízí mj. archiv iVysílání, jeho dětskou verzi, TV program nebo Předpověď počasí.

-lukpol-