CGI reklamu zapojují čeští zadavatelé čím dál častěji

středa, 21. srpna 2024, 13:15 Reklama MediaGuru

Počítačově generované obrazy v reálném prostředí se stávají součástí české reklamy. Přinášíme přehled letošních CGI kampaní. 

Jedním z tuzemských zadavatelů, který letos využil CGI reklamu, je i Makro, zdroj: LN Makro ČR.

Jedním z tuzemských zadavatelů, který letos využil CGI reklamu, je i Makro, zdroj: LN Makro ČR.

CGI reklama, jež kombinuje reálné záběry s počítačovou animací, si v poslední době našla cestu do kampaní celé řady českých zadavatelů. Formát  primárně využívaný v rámci velkých filmových produkcí se postupně stává i součástí reklamní tvorby. V ulicích českých měst se tak objevily tramvaje táhnoucí za sebou nábytek či zdravící hokejové rukavice, obří tekoucí lak na nehty nebo otáčející se burger.  Přinášíme přehled CGI kampaní, jež se letos objevily na tuzemském trhu. 

Ikea ve své kampani vytvořila iluzi tramvaje táhnoucí obrovské nafukovací židle ze svého sortimentu centrem Prahy kolem Národního divadla. Tramvaj, či spíše šalinu ve své CGI reklamě využila během letošního mistrovství světa v ledním hokeji také Škoda Auto, která v Brně „zdravila“ obří hokejové rukavice na pružinách. Kromě toho v Ostravě „přidělala“ automobilka k bývalému dolu brankářskou hokejku a v Praze „oblékla“ Prašnou bránu do hokejového dresu. 

Ve své mikrokampani upozornila Česká spořitelna obřími 3D Xboxy plujícími na Vltavě na akční nabídku svého věrnostního programu Moneyback. Do marketingové komunikace jej zařadila i Zásilkovna, která přes počítačovou animaci dostala od Žižkovské věže zajímavou odpověď na doručení zásilky. 

Česká obec sokolská přetvořila kontroverzní umělecké dílo Davida Černého na fasádě obchodního domu Máj – místo motýlů-stíhaček Spitfire se na budově objevili počítačově generovaní obrovští sokoli.

K propagaci Výstavy stanů na výstavišti PVE v Praze – Letňanech zapojil CGI reklamu prodejce outdoorového vybavení 4camping, který zachytil na Václavském náměstí proměnu malé kuličky v plně rozložený stan.

U příležitosti 30 let na českém trhu CGI reklamu připravila také síť drogerií Rossmann, jež na střeše budovy na Václavském náměstí, nacházející se naproti její prodejně, umístila lak na nehty v obřích rozměrech, který se postupně vyléval na chodník. Z pohledu zásahu a lajků se kampaň stala jednou z nejúspěšnějších v historii firmy.

@rossmann_cz 1 + 1 zdarma na dekorativku jen v prodejně ROSSMANN na Václavském náměstí 26!💄 Platí od 5. do 7. 6. #rossmann #rossmannclub #drogerie #drogerka #fyp #foryou #foryourpage #foryoupage ♬ původní zvuk - ROSSMANN

K letošní letní olympiádě si CGI reklamu vzal na pomoc i Český olympijský tým, který do své nástupové kolekce návrháře Jana Černého oblékl symbol Paříže Eiffelovu věž. 

Makro před svým obchodem v Průhonicích zase pomocí technologie CGI oživilo kinetickou sochu burgeru s rostoucími ingrediencemi. Cílem bylo znázornit přesvědčení firmy, že každý má sice svůj vlastní recept na dokonalý burger, ale základem je vždy kvalitní maso. 

Ukázka CGI reklamy společnosti Makro, zdroj: LN Makro ČR

Ukázka CGI reklamy společnosti Makro, zdroj: LN Makro ČR

-stk-