CRA se rozloučily s broadcastovým matadorem Formánkem

čtvrtek, 22. srpna 2024, 09:50 Aktuality, Rádio, TV, Lidé MediaGuru

České Radiokomunikace (CRA) se po akvizici operátora Prague Digital TV rozloučily s jejím dlouholetým jednatelem Petrem Formánkem.

Petr Formánek byl v posledních letech spojen s pražskou Regionální sítí 4. Foto: archiv autora

Petr Formánek byl v posledních letech spojen s pražskou Regionální sítí 4. Foto: archiv autora

Po akvizici společnosti Prague Digital TV firmou České Radiokomunikace (CRA) odešel z CRA Petr Formánek, který patří mezi zkušené odborníky v oblasti televizního a rozhlasového vysílání. Formánek uvedl, že je připraven čelit novým profesním výzvám.

Petr Formánek zahájil svou kariéru v roce 1981 ve společnosti Tesla, kde postupně získával odborné znalosti jako technik a později obchodní manažer. Během této doby se podílel na významných projektech, včetně výstavby televizních vysílačů pro ČT2 a dodávek vysílacích technologií do zahraničí. V Tesle zúročil nejen své technické dovednosti, ale také schopnosti vyjednávání a vedení obchodních týmů.

Následně působil ve firmě Czech Digital Group jako obchodní ředitel, kde se podílel na budování prvního DVB-T multiplexu v Praze a přechodu na digitální vysílání. Pomáhal také s tvorbou legislativy mediálního prostředí. Jeho úsilí bylo zaměřeno na získávání klientů a rozvoj programové nabídky.

V roce 2012 založil a vedl společnost Prague Digital TV, kde realizoval svůj vlastní podnikatelský projekt na regionální DVB-T síť v Praze, kterou bylo možné naladit z vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh. Pod jeho vedením se společnost stala úspěšným hráčem na trhu. V multiplexu se vystřídalo celkem 24 televizních programů a dvě rozhlasové stanice. Velkou mediální pozornost pak multiplex získal v době, kdy si ho pro svou placenou službu Anténa+ vybral operátor Skylink

-lukpol-